BOON Sziréna

2018.06.10. 11:15

Négy szál cigarettát és egy öngyújtót raboltak a fiatalkorúak Encsen

Encs - Több év javítóintézeti nevelésre ítélték a garázda fiatalkorúakat.

Encs - Több év javítóintézeti nevelésre ítélték a garázda fiatalkorúakat.

Az Encsi Járásbíróság rablás bűntettében mondta ki bűnösnek azokat a fiatalkorúakat, akik a sértettet 2016 novemberében egy encsi aluljáróban leköpték, becsmérlő szavakkal illették és ütésekkel, rúgásokkal bántalmazták cigarettájáért.

Leköpte…

Az ítélet szerint a fiatalkorú vádlottak 2016 novemberében Encsen a vonat-, és buszpályaudvart összekötő aluljáróban belekötöttek az éppen arra járó sértettbe. Ahogyan az elsőrendű vádlott elhaladt a sértett mellett, leköpte, majd 5-6 alkalommal az öklével arcon ütötte. Felszólította a sértettet, hogy térdeljen le, aki ennek eleget tett.

Mindeközben a másodrendű vádlott mobiltelefonjával kamerázta a földön térdeplő sértettet, a harmadrendű vádlott pedig becsmérlő szavakkal illette őt. Amikor az elsőrendű vádlott meglátta, hogy a férfi zsebében cigaretta van, fenyegetni kezdte, hogy adjon belőle. Egy szál átadását követően az első rendű vádlott erőszakkal elvett még három szálat, és a sértett öngyújtóját. Ekkor a férfi menekülni próbált, azonban a harmadrendű vádlott útját állta, és hasba, majd szájon rúgta. Amikor a vérző szájú sértettnek sikerült a helyszínről elmenekülnie, a közeli sörözőből kért segítséget.

Javítóba küldték őket

Rablás bűntettének elkövetése miatt a bíróság az első és harmadrendű vádlottat 3 év, míg a másodrendű vádlottat 2 év javítóintézeti nevelésre ítélte. A bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlottak által kifejtett durva elkövetési magatartást, míg enyhítő körülményként, hogy a cselekményt részben beismerték. Az ítélet nem jogerős.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!