BOON Sziréna

2018.05.21. 23:25

Vascsővel, lapáttal és karddal támadtak Farkaslyukon

Ózd - Ózdi Járásbíróság hétfőn ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak az ügyében, akikkel szemben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Ózd - Ózdi Járásbíróság hétfőn ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak az ügyében, akikkel szemben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Az ítélet szerint 2016. január végén az ittas állapotban lévő vádlottak egy korábbi nézeteltérés miatt megjelentek a sértett farkaslyuki lakásánál. Az IV. r. vádlott kezében egy kard, míg a többiek kezében vascső, illetve lapát volt. Valamennyien bementek az udvarra, a ház ablakait betörték, majd az I. r. vádlott berúgta a bejárati ajtót és a házban tartózkodó nőt a vascsővel az oldalán megütötte. A támadásra zajára hazaérkezett a férfi sértett, akire a vádlottak az udvaron rátámadtak és a kezükben lévő eszközökkel a fején, majd testszerte ütötték. Amikor a harmadik sértett a helyszínre érkezett, őt is ütni, rugdosni kezdték. A sértett elmenekült ugyan a helyszínről, azonban a IV. r. vádlott utána futott, és a kezében lévő karddal a feje felé csapott. A sértett az ütés elöl elhajolt, azonban a IV. r. vádlott a száján megvágta őt.

A vádlottak a fenti cselekményeket követően átmentek egy másik személy lakásába, ahol az ágyban fekvő sértettet az I. r. vádlott vascsővel többször megütötte. A bántalmazásnak a kiérkező rendőrök vetettek véget. A bántalmazás következtében három sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A bíróság az I., a II. r. és a III. r. vádlottakat letöltendő börtönbüntetésre, míg a büntetlen előéletű IV. r. vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte garázdaság bűntette és testi sértés bűntettének elkövetése miatt. A bíróság a szamuráj kard, a vascsövek és a lapát lefoglalásáról is rendelkezett. A bíróság valamennyi vádlott tekintetében enyhítő körülményként figyelembe vette figyelembe, hogy tettüket a sértettek megbocsátották, míg súlyosító körülményként, hogy a cselekményt ittas állapotban, társtettesként követték el.

Az ítélet nem jogerős, a büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!