BOON Sziréna

2018.05.28. 15:55

Puszta kézzel ütötte nő ismerősét Miskolcon - 18 évre ítélték

Miskolc - Súlyos koponyasérüléseket szenvedett és a helyszínen meghalt.

Miskolc - Súlyos koponyasérüléseket szenvedett és a helyszínen meghalt.

A Miskolci Törvényszék első fokú tanácsa különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és testi sértés vétsége miatt folyamatban volt büntetőügyben hirdetett ítéletet.

Sokat veszekedtek

A megállapított tényállás szerint a vádlott férfi és a néhai sértett nő korábbról ismerték egymást, a vádlott többször járt a nő lakásában. Mindketten rendszeresen fogyasztottak szeszes italt, és viszonyukat gyakori viták, veszekedések jellemezték, a férfi többször megütötte a sértettet, mely miatt a nő feljelentést is tett.

Többször megütötte

2017 februárjában a vádlott ismét a sértett Miskolc, Kiserenyő völgyben lévő lakására ment, ahol alkoholt fogyasztottak, összevesztek, majd a vádlott ököllel többször megütötte a néhai sértett arcát és felsőtestét. A kitartó bántalmazás hatására a sértett az ágyra esett és ott fekve maradt. A vádlott ugyan látta, hogy a sértett rosszul van, hányt is, ennek ellenére a nőt magára hagyva távozott a lakásból. A sértett a bántalmazás következtében súlyos koponya- és egyéb zúzódásos sérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen meghalt. Elszenvedett sérülései nagy fájdalommal és testi, lelki gyötrelemmel jártak.

A törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és – a korábbi bántalmazásokra tekintettel – testi sértés vétsége miatt 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott büntetett előéletű, cselekményét ittas állapotban követte el.

Nem jogerős

A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását továbbra is fenntartotta. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!