BOON Sziréna

2018.05.03. 18:09

Baseball ütővel és botokkal verték félholtra haragosukat Putnokon

Miskolc, Putnok - Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a megyei főügyészség.

Miskolc, Putnok - Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a megyei főügyészség.

A sértett fiatal férfi Putnokon egy gazos üres telken barátaival szipuzott az esti órákban, 2017. március elején. Arra ment egy 40 éves férfi, két huszonéves fia és a fiúk egy szintén alig húsz éves barátja. Baseball ütő illetve karó volt náluk.

Ütötték, amíg mozgott

Egy korábbi vitájuk kapcsán a szóváltásba keveredtek az egyébként a kábító hatású anyagtól a lábán alig álló férfival. Ezután a a náluk lévő eszközökkel és puszta kézzel ütlegelni kezdték a férfit. Amint a földre került már rugdosták is.

A bántalmazást csak akkor hagyták abba, amikor a megtámadott már nem tanúsított ellenállást. Ezután dolguk végeztével a helyszínről távoztak.

A bántalmazott férfi elvánszorgott egy közeli házhoz, ahonnan értesítették a mentőket és a rendőrséget.

Maradandó fogyatékosság

A támadókat pár nap múlva elfogták. A bántalmazás következtében a sértett arcsérülést, orrcsont törést, koponyatörést, koponya alatti bevérzést szenvedett. A fejsérülések életveszélyesek voltak. Ennek következtében nála végleges beszédképtelenség és epilepszia alakult ki, melyek maradandó fogyatékosságnak illetve súlyos egészségromlásnak felelnek meg.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

- Szaniszló Bálint -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!