BOON Sziréna

2018.03.13. 14:11

Húsz év fegyház a kislányait megrontó apának

Miskolc - Úgy derült ki a szörnyű bűntény, hogy az egyik kislány terhes lett az apjától.

Miskolc - Úgy derült ki a szörnyű bűntény, hogy az egyik kislány terhes lett az apjától.

A férfi 2007-ben szabadult a börtönből, majd hazaköltözött családjához, ahol házastársával közösen nevelték összesen hét közös gyermeküket.

Az anya tudtával történt minden

A vádirat szerint a férfi (a büntetőügy első rendű vádlottja – 2009-től 2012. májusáig négy lányát – akik közül egyik sem töltötte be a 12. életévét – rendszeresen, hetente több alkalommal úgy kényszerítette közösülésre, illetve fajtalanság eltűrésére, hogy amíg egyik lányát behívta a szobájába, addig a felesége – az ügy másodrendű vádlottja – a többi gyermekkel a ház másik helyiségben tartózkodott, vagy az asszony elment velük sétálni. A kicsik nem tudtak az anyjukhoz segítségért fordulni, a történtek akkor jutottak a hatóság tudomására, amikor az egyik kislány állapotos lett.

Súlyosbító körülmények

A Miskolci Törvényszék az „erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt” indult büntetőügyben – zárt tárgyalást követően – hirdetett első fokon ítéletet. A bíróság az első rendű vádlott férfit „két rendbeli nevelése alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett erőszakos közösülés és két rendbeli nevelése alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette miatt 20 év fegyházbüntetésre ítélte.

Súlyosító körülmény volt, hogy a férfi büntettet előéletű, hosszabb időn át, vér szerinti hozzátartozói sérelmére követte el a bűncselekményeket.

A büntetlen előéletű másodrendű vádlott feleséget hat rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Fellebbeztek a döntés ellen

A Miskolci Törvényszék a vádlottak szülői felügyeleti megszüntette. Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlottak és a védők fellebbeztek, az ügyész három napon belül tesz nyilatkozatot a fellebbezés tárgyában. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!