BOON Sziréna

2017.10.03. 15:36

Hypót ivott a borsodi tinilány, hogy elkerülje a javítóintézetet

Miskolc, Kazincbarcika, Sajószentpéter - Kamaszos hevületből cselekedtek, Petra azonban rettegett a büntetéstől, amit az első fokú tárgyaláson tettéért kapott, ezért mérget ivott.

Miskolc, Kazincbarcika, Sajószentpéter - Kamaszos hevületből cselekedtek, Petra azonban rettegett a büntetéstől, amit az első fokú tárgyaláson tettéért kapott, ezért mérget ivott.

A történet előzménye, hogy Zsófi aznap zumbaórán volt Kittivel. A lányok a sportpályára mentek, ahol találkoztak Dórával. Ő azt hitte, hogy Kitti kikezdett a barátjával. A lányok Zsófival együtt a történet hallatán Dóra pártjára álltak, és elverték Kittit, majd elrángatták a sportpályáról, elvették a gyűrűjét és a karkötőjét, ami körülbelül kétezer forintot ért.

A verés után Kitti mindent elmesélt a nővérének, aki nyomban feljelentést tett. A rendőrségen már rablással és személyi szabadság megsértésével gyanúsították meg Zsófit és Petrát - számolt be a Blikk.

Az első fokon eljáró Kazincbarcikai Törvényszék Petrát három év, míg Zsófit egy év hat hónapnyi javítóintézeti elzárással sújtotta.


[related-post post_id="3039024"]


A két lány rettentően elkeseredett, amikor meghallották az ítéletet. A rendezett körülmények között élő lányok képtelenek voltak belegondolni, hogy akár egyetlen napot is régi életüktől elszakítva, bezárva, szigorú szabályok között kell tölteniük.

Petra annyira nem bírt megbirkózni a gondolattal, hogy félelmében mérget ivott. Úgy gondolta, inkább a halál, mint a javítóintézet.

Édesanyja észrevette, hogy baj van, és rohant vele a kórházba. A gimnáziumba járó lány maradandó sérülés nélkül úszta meg, de még mindig retteg, hogy vajon a másodfokú bíróság milyen ítéletet hoz.

Döntés azonban nem született a múlt héten, mert a bíró bekérette az iskola által készített szakvéleményt a lányokról, illetve tanulmányozzák Petra orvosi papírjait, amelyek öngyilkossági kísérletével kapcsolatban készültek.

Forrás: Blikk


Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van,

hívja mobilról is a

116-123

ingyenes, lelki elsősegély számot!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!