BOON Sziréna

2016.05.18. 14:58

Kovácsvágás: már öt éve várat magára a jogerős bírósági ítélet

Kovácsvágás, Miskolc - Még mindig nem kizárt, hogy több elkövetője volt 2011-ben a brutális gyilkosságnak.

Kovácsvágás, Miskolc - Még mindig nem kizárt, hogy több elkövetője volt 2011-ben a brutális gyilkosságnak.

Még mindig nem sikerült ítéletet hirdetnie a Miskolci Törvényszék dr. Feledi Tamás bíró által vezetett büntetőtanácsának, mert – mivel a Debreceni Ítélőtábla minden részletre kiterjedő bizonyítási eljárást kért – újabb adatok beszerzése és vizsgálat vált szükségessé. Az öt évvel ezelőtt megtörtént „kovácsvágási gyilkosság” ügyében – amelynek vádlottja a helyi illetőségű Cs. Tibor – továbbra is nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette a vád.

Két nyakcsigolyája tört el

A rendőrségi nyomozás azt állapította meg, és a vádirat is azt tartalmazza, hogy Cs. Tibor 2011 januárjában részegen – és nem kizárható, hogy füves cigaretta hatása alatt – Kovácsvágáson bemászott a 81 éves özvegy K. D.-né lakásába. Brutálisan megverte az idős, védekezésre képtelen asszonyt, az arcát ököllel ütötte, majd megragadta a nyakát és úgy hátrafeszítette, hogy a nő két nyakcsigolyája eltört.

Hosszan szenvedett

Az idős nő a bántalmazás miatt teljesen mozgásképtelenné vált. A férfi kesztyűt húzott és értékek után kutatva feldúlta a lakást, elvitt mintegy 400 ezer forintot, valamint három-négy üveg aszúbort, majd hazament és lefeküdt aludni. Az idős nő hosszú haláltusa után a helyszínen meghalt. Holttestét másnap a szociális gondozó találta meg, aki értesítette a rendőrséget.

A Miskolci Törvényszék első fokon nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 18 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a férfit.

Kérdések merültek fel

Az ügyvédi fellebbezés nyomán azonban a Debreceni Ítélőtábla megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és további – minden részletre kiterjedő – bizonyítási eljárás lefolytatását írta elő.

A Debreceni Ítélőtábla határozata szerint az elsőfokú eljárásban nem sikerült a tényállást teljes körűen feltárni, a genetikai szakértői vélemény szerint további számos kérdés merül fel az elkövetéssel kapcsolatban, és az sem kizárt, hogy több elkövetője van a bűncselekménynek.

Az új elsőfokú eljárást a Miskolci Törvényszék dr. Feledi Tamás vezette büntető­tanácsa folytatja le. A tegnapra meghirdetett tárgyalás előtt remény volt arra, hogy kihirdetik az el­sőfokú ítéletet, ám szakértők és tanúk meghallgatása után végül is további vizsgálatok váltak szükségessé, így a bíróság június 20-án reggel 8 órára elnapolta a tárgyalást.


Ezt mondta az idős nő fia

A meggyilkolt idős nő fia a korábbi miskolci bírósági tárgyaláson elmondta, hogy az ominózus napon, 2011. január 27-én reggel telefonon hívta édesanyját, aki nem vette fel a kagylót, ezért apósát kérték meg rá, hogy nézze meg, nem történt-e baja a nőnek. A férfi és a gondozónő egyszerre értek a házhoz, ahol azt látták, hogy az egyik szobaablakon kivágta valaki a szúnyoghálót. Mivel véres kéznyomokat is láttak az ablakkereten, azonnal visszahívták a férfit, aki Sátoraljaújhelyből rohant haza Kovácsvágásra. Megpróbált bejutni a bejárati ajtón, ám a függönyön át meglátta, hogy édesanyja mozdulatlanul fekszik. Amikor a rend­őrök megjöttek, a férfi a friss hóban vércseppeket vett észre, amelyeket egy jó darabon követett is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!