BOON Sziréna

2016.02.25. 11:18

Elismerés a tiszaújvárosi tűzoltóknak a hősies helytállásért

Tiszaújváros, Sajószöged, Miskolc - Az országos katasztrófavédelmi főigazgató hősies helytállásért elismerésben részesített két tiszaújvárosi hivatásos tűzoltót február 24-én.

Tiszaújváros, Sajószöged, Miskolc - Az országos katasztrófavédelmi főigazgató hősies helytállásért elismerésben részesített két tiszaújvárosi hivatásos tűzoltót február 24-én.

Az emberi élet megmentése, az anyagi javak megőrzése, a súlyosabb veszteségek elkerülése érdekében végzett kiemelkedő, hősies helytállása elismeréseként dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy ajándéktárgyat adományozott a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományából Kassai István tűzoltó főtörzsőrmesternek és Szikszai Tamás tűzoltó őrmesternek.

Az elismerések átadását követően köszönetét fejezte ki a tábornok, hogy kollégáink ilyen magas szinten teljesítették az esküjükben foglaltakatA tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat egy hatvan négyzetméteres, vályogtégla építésű lakóház tüzéhez riasztották Sajószögedre január 4–én.

Az elismerésben részesült tűzoltók három darab 11,5 kilogrammos propán-bután gázpalackot távolítottak el az ingatlanból, majd biztonságos helyre vitték és elvégezték az egyik palack visszahűtését, amelyet hő-, és lánghatás ért.

A gyors tűzoltásnak és a szakszerű beavatkozásnak köszönhetően sikerült megakadályozni azt, hogy a gázpalackok felrobbanjanak, ezáltal a területet övező családi házakban károsodás következzen be.

A tűzoltók helytállásának köszönhetően személyi sérülés nem történt sem a beavatkozói állományban, sem a civil lakosság körében.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!