BOON Sziréna

2016.02.16. 08:07

Avasi paneltűz: másodfokon

Miskolc - A tűz okozója és három társa elleni perben hirdet kedden ítéletet a Miskolci Törvényszék.

Miskolc - A tűz okozója és három társa elleni perben hirdet kedden ítéletet a Miskolci Törvényszék.

A 2009-ben történt tragikus avasi paneltűz miatt két büntetőeljárás indult a Miskolci Járásbíróságon: egy közvádas és egy pótmagánvádas eljárás, mindkét ügyet jelenleg a Miskolci Törvényszék tárgyalja. A közvádas ügyben a járásbíróság 2014. szeptember 3-án első fokon ítéletet hirdetett. A bíróság az elsőrendű vádlottat (akinek a lakásában a tűz keletkezett – a szerk.) bűnösnek mondta ki közveszély­okozás vétségében és három rendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntettében, ezért őt 4 év börtönbüntetésre ítélte. A másod-, harmad- és negyedrendű vádlottakat (ők végezték korábban a ház külső szigetelését – a szerk.) az ellenük foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt emelt vád alól felmentette. A bíróság szerint a tűz terjedését nem a panelház műanyag szigetelése, hanem a kigyulladt lakás lángjai okozták.

Nem szólt senkinek a tűzről

Az elsőrendű vádlott, akinek a lakásában keletkezett a tűz, nem szólt a tűzoltóknak, és a szomszédoknak sem, hanem lakása ajtaját nyitva hagyva távozott az épületből. A tűz­esetben hárman vesztették életüket, és tizenketten szenvedtek füstmérgezést.

ÉM-SZB


Miskolc - Idén újabb ítéletek várhatók a 2009 nyarán történt, három ember halálát okozó avasi paneltűz ügyében.

Miskolc - Még mindig nincs jogerős ítélet a hat évvel ezelőtti, három ember halálát okozó avasi paneltűz ügyében. tovább »

Miskolc - Másodfokon hirdet ítéletet hétfőn az avasi paneltűz ügyében a Miskolci Törvényszék. tovább »

Miskolc - Szerdán kezdte meg a Miskolci Törvényszék N. B-né és társai ellen közveszélyokozás bűntette miatt indult eljárást. tovább »

Miskolc – Felmentette a bíróság az avasi paneltűz kapcsán perbe fogott tűzoltókat. tovább »

Miskolc – Az avasi paneltűz után öt évvel született meg az ítélet. Még nem jogerős. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!