Avasi paneltűz – Már másodfokon

Akt.:
Avasi paneltűz – Már másodfokon
Miskolc – Szerdán kezdte meg a Miskolci Törvényszék N. B-né és társai ellen közveszélyokozás bűntette miatt indult eljárást.

A hat évvel ezelőtti tragikus avasi paneltűz büntetőügyében tavaly szeptemberben született meg az ítélet. De még nem jogerősen. 2014. szeptember 3-án bűnösnek mondta ki a Miskolci Járásbíróság dr. Kolláth Sándor vezette büntetőtanácsa közveszélyokozás vétségében és három rendbeli segítségnyújtás elmulasztásában azt az asszonyt, akinek a Középszer utcai, hatodik emeleti lakásában 2009. augusztus 15-én este felcsapó lángok a hetedik emeleti lakásban rekedt három ember (egy 43 éves édesanya, 16 éves lánya és 13 éves fia) halálát okozták. Mint lapunkban olvashatták, az asszonyra négy év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki halmazati büntetésként.

Három férfi és egy nő

Három férfi is ült a vádlottak padján, ők az épület hőszigetelési munkálatainak kivitelezésén dolgoztak. Ellenük háromrendbeli, foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés volt a vád, amit a járásbíróság nem talált kellőképpen alátámasztottnak, ezért őket felmentette a vád alól.

Fellebbezés miatt

Az elsőrendű vádlott és védője fellebbezést jelentett be az ítélet ellen, míg a másik három vádlott tudomásul vette a felmentő ítéletet. A vádhatóság képviselője is fellebbezést jelentett be, így a per másodfokon a Miskolci Törvényszéken folytatódott tegnap az első tárgyalási nappal.

ÉM-SZB


Avasi paneltűz – Nem tehettek a három halálesetről

Miskolc – Felmentette a bíróság az avasi paneltűz kapcsán perbe fogott tűzoltókat. tovább »

Avasi paneltűz – Négy év börtönt kapott három ember életéért

Miskolc – Az avasi paneltűz után öt évvel született meg az ítélet. Még nem jogerős. tovább »