Kiderülhet: ki a felelős az avasi paneltűzért

Tragédiával végződött a lakástűz 2009 augusztus 15-én
Tragédiával végződött a lakástűz 2009 augusztus 15-én - © Fotó: ÉM
Miskolc – Másodfokon hirdet ítéletet hétfőn az avasi paneltűz ügyében a Miskolci Törvényszék.

A Miskolci Törvényszék mint másodfokú bíróság előreláthatóan – a tervek szerint – június 15-én hétfőn kora délután hirdet ítéletet az N. B.-né és társai ellen a közveszélyokozás bűntette miatt indult büntetőügyben.

Az elsőfokú bíróság az avasi paneltűz miatt indult büntetőügyben tavaly szeptember elején az elsőrendű vádlottat bűnösnek mondta ki közveszélyokozás vétségében és három rendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntettében, ezért őt 4 év börtönbüntetésre ítélte.

Ellenben a másod-, harmad- és negyedrendű vádlottakat az ellenük foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt emelt vád alól felmentette.

Hárman haltak meg

Az elsőfokú bíróság ítéletében kifejtette, hogy a tűz terjedését nem a panelház műanyag szigetelése, hanem a kigyulladt lakás lángjai okozták, ezért a panelház felújítását végző cégek munkatársait felmentette. Ezzel szemben az elsőrendű vádlott, akinek – ismeretlen okból – a lakásában keletkezett a tűz, nem szólt a tűzoltóknak és a szomszédoknak sem, amikor kigyulladt a lakása és annak ajtaját nyitva hagyva távozott az épületből. A tűz­esetben hárman vesztették életüket 2009. augusztus 15-én, továbbá 12 személy szenvedett füstmérgezést.

– Szaniszló Bálint –


Avasi paneltűz – Már másodfokon

Miskolc – Szerdán kezdte meg a Miskolci Törvényszék N. B-né és társai ellen közveszélyokozás bűntette miatt indult eljárást. tovább »

Avasi paneltűz – Nem tehettek a három halálesetről

Miskolc – Felmentette a bíróság az avasi paneltűz kapcsán perbe fogott tűzoltókat. tovább »

Avasi paneltűz – Négy év börtönt kapott három ember életéért

Miskolc – Az avasi paneltűz után öt évvel született meg az ítélet. Még nem jogerős. tovább »