BOON Sziréna

2010.05.27. 08:44

Töltést bontottak az áradás idején

<p>Miskolc – Ismeretlen tettes ellen folytat eljárást a B.-A.-Z. Megyei RFK., ugyanis május 16-án, az áradás legkritikusabb napján három helyen is átvágták a gátat a Csóka utcánál – tudtuk meg Egyedné Novodonszky Évától, a megyei Rfk. Kommunikációs Irodájának munkatársától.</p>

„Telefon kaptuk a bejelentést egy ott lakótól, mely szerint ismeretlenek munkagéppel úgy terelik a vizet, hogy az az ő udvarára folyik.” - mondta Egyedné Novodonszky Éva, a B.-A.-Z. Megyei RFK Kommunikációs Irodájának munkatársa a Borsod Online érdeklődésére.

„Mint azt kollégáink a helyszínen érzékelték; három helyen is megbontották a kisvasút töltését, s így a víz a családi házas övezet felől a panelépületek felé, a parkolókba és a garázsokba folyt le. A garázsokban 60-80 cm-es víz állt, és több, a parkolóban álló autó is veszélybe került ezáltal. A munkagéppel gátat bontók elmondásuk szerint azért folyamodtak ehhez a lépéshez, mert lakásaik veszélyben voltak, de nem akartak senkinek sem ártani. A rendőrség viszont nagyobb kárt okozó rongálás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, a sértett a kisvasutat üzemeltető LÁEV. Ugyanakkor vízügyi szakértő bevonását is kértük az ügyben, aki ezen a héten tájékozódik majd a helyszínen.”

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!