BOON Sziréna

2010.04.20. 12:49

Napi ügymenet - találkozó a kisebbségi önkormányzatok vezetőivel

<p>Tiszaújváros - Az elmúlt héten a mindennapokat érintő közös feladatokról tartott munkamegbeszélést a cigány kisebbségi önkormányzatok elnökeivel a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője.</p>

A kapitányság illetékességi területén lévő, együttműködési megállapodással érintett cigány kisebbségi önkormányzatok elnökeivel találkozott 2010. április 08-án Dr. Kalapos István r. alezredes.

A találkozón a felek áttekintették a rendőrség és a cigány kisebbségi önkormányzatok legfontosabb napi közös teendőit.

A legnagyobb hazai kisebbség társadalmi integrációjának elősegítése érdekében a kapitányságvezető a cigány kisebbségi önkormányzatok vezetőinek figyelmébe ajánlotta, hogy mind nagyobb mértékben ösztönözzék a roma fiatalok rendőrré válását, népszerűsítsék a pályázati lehetőségeket minél szélesebb körben.

A cigányság és a rendőrség kapcsolatának javítása érdekében a rendőrkapitányság körzeti megbízottjai a gyermekek felzárkóztatását elősegítő iskolákban havonta egy alkalommal bűnmegelőzési témájú előadásokat, konfliktuskezelő tréningeket tartanak majd.

A kapitányságvezető a megjelenteknek elmondta: a rendőrök a roma gyerekek számára sokkal inkább befogadhatóbb tanácsokkal tudnának szolgálni, ha a rendőr mellett egy a cigánysághoz tartozó személy is megerősítené az előadásokon elhangzottakat. Nagy jelentősége lenne annak ugyanis, ha az iskolai előadásokhoz csatlakoznának a kisebbségi vezetők, hiszen ők példaként állhatnának a gyermekek előtt.

Végezetül a kapitányságvezető azzal a kéréssel fordult a kisebbségi önkormányzatok elnökeihez, hogy a problémák megelőzése, illetve megoldása érdekében bátran éljenek jelzésekkel, osszák meg felmerülő ötleteiket, javaslataikat a rendőrség képviselőivel.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!