BOON Sziréna

2010.03.16. 18:59

Jogosítványok a rendőrök hálójában

<p>Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának hétvégi akcióját mintavételre előállított ittas vezetők, "befogott" eltiltás hatálya alatt vezetők és helyszínen elvett vezetői engedélyek kísérték.</p>

A forgalomellenőrző alosztály munkatársai a megye területén tartott „közbiztonsági háló” elnevezésű akcióhoz kapcsolódva 2010. március 13-án szombaton este valósággal „megszállták” a Miskolcra bevezető autópálya lehajtókat. Ezt követően a közlekedésrendészeti járőrök éjfél körül a közkedvelt szórakozóhelynek számító Miskolc-Tapolcára bevezető útszakaszon létesítettek úgynevezett ellenőrző-áteresztő pontokat.

A járművezetők „tételes ellenőrzése” hozta is a várt eredményt, ugyanis a rendőrök várakozásának megfelelően jó néhány tilosban utazó végül a közlekedésrendészeti járőrök hálójában kötött ki - tájékoztatta portálunkat dr. Gaskó Bertalan, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda irodavezetője.


Az ellenőrzés eredményeként elmondható, hogy

  • a hétvégi szórakozáshoz 7 járművezető nem az autójában, hanem már a szervezetében szállította az alkoholt. Az elvégzett mintavételek alapján 5 fő alkoholos befolyásoltsága a bűncselekményi-, míg további kettő fő véreredménye a szabálysértési kategóriába esett,
  • a járőrök két eltiltás hatálya alatt gépjárművet vezető személlyel szemben intézkedtek, (érdekességként megemlíthető, hogy az egyik úrvezető eltiltása hat évre szólt)
  • a rendőrök a helyszínen 6 vezetői engedélyt vettek el,
  • az alosztály munkatársai 5 büntető-, valamint 27 szabálysértési eljárást kezdeményeztek, míg további 7 személynek róttak ki helyszíni bírságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!