BOON Sziréna

2010.03.25. 09:59

Avasi gyilkosság: Már a DNS-vizsgálatra várnak

<p>Miskolc - Két hónappal meghosszabbították a miskolci Szilvás utcai gyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.</p>

A január elején történt előzetes meghosszabbítás után a minap ismét meghosszabbította a bíróság annak a 27 esztendős miskolci férfinak a fogva tartását, akit egy ugyancsak miskolci 27 éves lány nyereségvágyból elkövetett megölésével gyanúsítanak. Most május végéig szól az előzetes. A nyomozó hatóság a helyszínen talált és rögzített DNS minta elemzésére vár - mondta kérdésünkre dr. Gaskó Bertalan alezredes a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányág kommunikációs iroda vezetője. Arra a kérdésre azonban nem kívánt válaszolni, hogy a gyanúsított tette-e beismerő vallomást. Vagy tudják-e már, hogy a gyilkosságot a parkolóban követték el, vagy oda már holtan szállították az áldozatot.

Három év előzetes lehet

A kegyetlen gyilkosság tavaly szeptember elején történt, így lényegében egy ilyen súlyú bűncselekmény nyomozás általános idejét nem haladták meg. Az bizonyos, hogy a gyanúsított szempontjából a három év fogva tartás egy fix határkő. Amennyiben a fogva tartása meghaladja ezt az időt, és addig nem születik elsőfokú ítélet az ügyben, akkor szabadlábra kell engedni. Ez azonban még nagyon messze van. A gyanúsítottról annyit lehet tudni, hogy korábban súlyos bűncselekmény miatt már elítélték. A férfi tagadja, hogy köze lenne a gyilkossághoz. Lapértesülésünk szerint azt elismerte, hogy találkozott a lánnyal, de semmiképpen nem vállalta a kegyetlen emberölést. A lány életét ugyanis több késszúrás oltotta ki.

Ezt írtuk korábban

Dr. Martossy György a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség szóvivője még idén januárban érdeklődésünkre elmondta, hogy a férfit szembesítették azzal a ténnyel, hogy véres tenyérlenyomatának egy részét azonosították a kocsinál. Azzal hiába érvel, hogy nem tudott a lány haláláról sem. Azt is megtudtuk, hogy a rendőrség hamarosan olyan helyzetbe kerülhet, hogy megnevezzék az elkövetés helyét és az emberölés eszközét.

ÉM-PT


Kapcsolódó cikkek:

Szilvás utcai gyilkosság: véres tenyérnyom
Előzetesben marad a Szilvás utcán vérbe fagyva megtalált lány feltételezett gyilkosa.

Meggyilkolták az autóban megtalált miskolci nőt
Meggyilkolták azt a 27 éves nőt, akit egy gépkocsiban találtak holtan péntek délután Miskolcon. A rendőrség őrizetbe vette a nő egyik ismerősét, akit a gyilkossággal gyanúsítanak.

Jó szándékúnak ismerték a megölt miskolci lányt
Egy héttel a kegyetlen gyilkosság elkövetése és öt nappal az áldozattá vált miskolci lány holttestének Avasi lakótelepen való megtalálása után még mindig élénk találgatások folynak: miért kellett meghalnia?

Állítja: pénzt kért, de nem ölte meg a miskolci nőt
Tagadja a gyilkosságot az Avason két hete vérbe fagyva megtalált lány megölésével gyanúsított férfi. Elmondása szerint adósságvisszafizetése miatt találkozott a nővel, de nem bántotta...

Avasi gyilkosság: marad a fogvatartás
Három hónappal meghosszabbították annak a 27 éves miskolci férfinak az előzetes letartóztatását, akit egy 27 éves miskolci lány előre kitervelten, nyereségvágyból különös kegyetlenséggel elkövetett megölésével gyanúsítanak.

Különös kegyetlenséggel gyilkolták meg a miskolci lányt
A rendőrségi szóvívő a Borsod Online számára megerősítette, hogy az emberölés bűntettét előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel követte el a gyanúsított.

A tragédiától döbbenten az egész család
A meggyilkolt lány egyik közeli hozzátartozója, egyébként ismert miskolci személyiség, pénteken egyéb okból a szerkesztőségünkben járva elmesélte, milyen ideges, mert a keresztlánya, gyermekei legjobb barátja két napja eltűnt.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!