BOON Sziréna

2010.01.25. 16:23

A lakása előtt ütötték le...

<p>Budapest - A hóban fekve tért magához a Független Kisgazdapárt elnöke.</p>

Ismeretlen tettes a saját lakása előtt ütötte le a Független Kisgazdapárt elnökét. Hegedűs Péter, az FKgp elnöke elsőként lapjainknak nyilatkozott az őt ért barbár cselekedet körülményeiről.

Elsötétült a világ

 – Házunk kapuján kilépve, az autómhoz igyekeztem, munkába indulva január 20-án reggel nyolc órakor. A kocsim 30-40 méterre állt a Pasaréti úttól. Ahogy a közelébe értem, érzékeltem, hogy a saroktól a kerítés mellől elindult egy illető, nagydarab kisportolt alak. Ez önmagában nem volt feltűnő, mivel az utcával szemben van a Vasas Sporttelep – jelentette ki Hegedűs Péter. A férfi egyenesen felém tartott. Megkérdeztem mit óhajt, akkor, mikor még három-négy méter volt közöttünk. Erre elkezdett összefüggéstelenül halandzsázni, mire még én léptem előrébb, mondván: nem értem mit mond. Ahogy közelebb, kartávolságba ért, azonnal ütött. Az elsőnél még félre tudtam rántani a fejem, így az, bár érte a fejtetőmet, de lecsúszott. A második ütésnél azonban már a bal halántékom mellett úgy eltalált, hogy elsötétült előttem a világ, s összeestem. Csak a hóban fekve tértem magamhoz, s ahogy felemeltem a fejem, láttam, hogy elfutott az illető a Hűvösvölgy irányába. Feltápászkodva erősen szédültem, majd pár perc után, ahogy magamhoz tértem, hívtam a rendőrséget. Rövidesen megjelentek, felvették az adatokat, s a nyomukban érkező mentők elszállítottak a János Kórházba kivizsgálásra. Ott kisvártatva a BRFK akciócsoportjának munkatársai is megérkeztek, akik kihallgattak, majd távoztak. Az orvosi vizsgálatnál kiderült, hogy bár az ütés helye fáj, s kicsit a nyelvem is felrepedt, de sem törés, sem belső vérzés nem történt.

Rivális csoportok

– Feljelentést tettem a BRFK II. kerületi Rendőrkapitányságon és megadtam a támadóm személyleírását is – közölte szerkesztőségünkkel az FKgP elnöke. Az elkövető 180-185 centiméter magas, kifejezetten erős, kisportolt alkatú, vélhetően bokszoló, amire az arcából (ezt megjegyeztem), illetve az ütések profi jellegéből következtetek. Rövidre nyírt haját nem láttam rendesen a sötétszínű baseballsapkája miatt, s a szeme színére sem emlékszem. Fehér bőrű volt, fekete pufidzsekit viselt, sötét színű nadrágot, a lábán túracipő vagy a katonai surranóhoz hasonló. Nem vett el tőlem semmilyen tárgyat vagy igazolványt. Az atrocitás előtt néhány nappal kaptam fenyegető, mocskolódó telefont, amelynek tartalma nagyon hasonlít annak a társaságnak a stílusára, akik feljelentése nyomán jelenleg a Fővárosi Ügyészség V.–XIII. kerületi ügyészségén folytatnak vizsgálatot. A feljelentők személye (róluk a BRFK akciócsoportjának kihallgatásán nem tettem említést) bizonyára jelent támpontot. A II. kerületi rendőrkapitányságnak jeleztem, hogy mivel az FKgP elnöke vagyok, s a székházunk eladásával kapcsolatosan különböző rivális csoportok a legrafináltabb eszközökkel, bírósági, ügyészségi, rendőrségi feljentésekkel próbálnak ellehetetleníteni, besározni. Eddig eredménytelenül tették, mert a rendőrségi, ügyészségi vizsgálatok kivétel nélkül az ártatlanságomat állapították meg. Az ellenem, illetve az általam képviselt párt ellen indított 80 perből csupán kettőt – nem számottevőt – veszítettünk el. Valószínű ez áll a hátterében a mostani incidensnek– hangsúlyozta Hegedűs Péter.

Kisgazda Béke Napja

A Független Kisgazdapárt számára tehát eléggé drasztikusan kezdődött a 2010-es kampány. Az FKgP elhatárolódik minden olyan csoportosulástól, akik, illetve amelyek az ellentétek, az indulatok szításában érdekeltek. Hegedűs Péter elnök javaslatára ezért meghirdetik a Kisgazda Béke Napját. A példát II. János Pál pápától veszik, aki az ellene elkövetett 1981-es merénylet után már három nappal megbocsátott Mehmet Ali Agcának, a merénylőnek. A Kisgazda Béke Napja február 6-a, a helyszín a párt központja a IX. kerületi Kinizsi utca 22. Erre a rendezvényre minden olyan kisgazdát várnak, aki nem pereskedik a párttal, nem igazolt át más pártba, illetve azt akarja, hogy a kisgazda társadalom az idei választásokon sikeresen szerepelhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!