BOON Sziréna

2008.11.12. 10:24

Kinyílt a bicska 200 forintért

<p>A tizenéves rablók kétszer is megtámadták a fiatalkorú sértetett. A Taktaharkányi Rendőrőrs járőrei rövid idő alatt elfogták az elkövetőket.</p>

A bűncselekményről tett bejelentés szerint egy 15 éves fiút a Miskolc és Szerencs között közlekedő személyvonaton négy fiatal rabolt ki még november 09-én. Az esti órákban a vonaton haza igyekvő fiatal utast megszólította négy vele hasonló korú fiú, hogy megszerezzék a nála lévő értékeket. A követelés nyomatékosítására egy kis kést is elővett egyikük. A fenyegetés hatására a 15 éves sértett átadta 200 forintját. Majd a rablók - miután már mindenki leszállt a vonatról - újra visszatértek hozzá és elvették a többi értéktárgyát is.

A forrónyomos intézkedések során rövid időn belül alapos gyanú merült fel arra, hogy a bűncselekményt két fiatalkorú és két gyermekkorú taktaszadai fú követte el. Törvényes keretek közt megtartott kihallgatásuk során elismerték tettüket.

A Szerencsi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntettében folytat eljárást az elkövetőkkel szemben.

Információs háttér:
A gyermekkorúak büntetőjogi felelősségre nem vonhatóak, tettük azonban nem marad következmények nélkül. A rendőrség ilyen esetekben értesíti a területileg illetékes települési önkormányzat jegyzőjét, illetve a gyámhivatalt, hogy vizsgálják felül a gyermek, gyermekek családi körülményeit és szükség esetén tegyék meg a gyermekvédelmi gondoskodás keretébe tartozó hatósági intézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!