BOON Sziréna

2008.07.09. 11:30

Beismerő vallomást tett a homrogdi anyagyilkos

<p>Homrogd - A nyomozás során részletes beismerő vallomást tett az a 29 éves homrogdi férfi, aki még hétfőn este megölte édesanyját.</p>

Másnap a 29 éves fiú félre akarta vezetni a rendőrséget, és azzal hívta ki az egyenruhásokat, hogy édesanyját holtan találta a lakásban. A tanúvallomás során azonban a nyomozók keresztkérdésekkel bombázták.

Belebonyolódott saját történetének előadásába, majd végül "megtört", és elmondta, hogy maga bántalmazta anyját. Összevesztek az emberölés éjszakáján hétfőn, és gyakorlatilag puszta kézzel verte össze az asszonyt, aki belehalt sérüléseibe.

Ezért a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette és emberölés megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatására is indítványt tettek.

Az emberölést alapesetben a törvény 15 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti, ha azonban a szakértői boncolás eredményei alapján azt állpítaná meg, hogy az áldozattá váló nő a halál beálltáig az "átlagosnál" többet szenvedett jogi nyelven szólva különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésnek minősül az eset, amiért pedig már életfogytiglan is adható.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!