boon-sportoldal

2017.10.06. 11:29

A Lada, a Ferrari, az óvás és a szövetségi elutasítás

Miskolc - Az MVSC-MVSI beadványát nem fogadták el, a klub pedig fellebbezést nem nyújt be.

Miskolc - Az MVSC-MVSI beadványát nem fogadták el, a klub pedig fellebbezést nem nyújt be.

Az NB II-es női röplabda-bajnokság Keleti csoportjának első fordulója keretében a DVTK 3:0-ra nyert a Miskolci VSC-MVSI csapata ellen. Az összecsapás után Kerekes Attila, a vesztes gárda vezetőedzője nyilatkozatában elmondta, hogy „néhány sportoló az ellenfél soraiban úgy lépett pályára, hogy még az MVSC igazolt tagja és érvényes amatőr sportolói szerződéssel rendelkezik”. A találkozó utóéleteként a zöld-fehérek óvtak, beadványukat elküldték a Magyar Röplabda Szövetségnek.

Beadványuk alapja

– Az óváshoz nem tartozó hasonlattal kezdem: mi „mellesleg” nem a DVTK-val játszottunk, a játékosok ugyanis a MITEKA tagjai – közölte Kerekes Attila, majd így folytatta: – A piros-fehérek a Ladára ráírták, hogy Ferrari, de ennek az ügy szempontjából nincs jelentősége. Annak azonban van, hogy álláspontunk szerint a diósgyőrieknél négy játékos jogosulatlanul lépett pályára, ez az óvásunk alapja.

Kiss Emesének december 31-ig érvényes amatőr szerződése van az MVSC-vel. A játékos ugyan levelet írt Illyés Miklósnak, hogy ezt bontsák fel, klubelnökünk azonban ezt elutasította, így a sportoló nem szerepelhetett volna. Egri Klaudiára és Rohály Roxánára a 21 éven aluliakra vonatkozó szabály van érvényben: ennek szellemében átigazolásuk csak akkor történhet meg, ha papírjaikat az MVSC lepecsételi és kiadja, de ez nem történt meg.

Negyedik sportolónk, Nagy Dorottya ugyan kihagyta a tavalyi évet, szerződése sincs, de mivel 21 év alatti, így ugyanaz vonatkozik rá, mint Egrire és Rohályra. Mi ezeket a tényeket állítjuk, és egyszerűen nem is értjük, hogy átigazolásuk miként csúszhatott át az országos szövetség illetékes bizottságán.

A vezetőedzőtől érdeklődtünk Kiss Vivien, Nagy Zsanett, Szabó Barbara és Szajkó Tímea diósgyőri szerepeltetéséről is, róluk ezt mondta Kerekes Attila:

– Velük nincs semmilyen probléma. Lejárt a szerződésük, elmúltak 21 évesek, azaz leigazolásuk úgymond jogtiszta. Találkoztam is velük, és átadtam nekik a nálunk lévő papírjaikat.

Elutasították

A Magyar Röplabda Szövetség már foglalkozott a beadvánnyal, amelyet elutasított, az erről szóló határozatot azonban Karádi Zoltán sajtófőnöktől nem kaptuk meg, mondván, az nem nyilvános. Információnk szerint azzal indokolták döntésüket, hogy „a mérkőzés napján az MVSC által megnevezett négy sportoló (Egri, Kiss E., Nagy D., Rohály) a MITEKA (Miskolci Tehetséges Kosarasokért és Röplabdásokért Alapítvány – a szerk.) sportolói voltak, versenyzési engedéllyel rendelkeztek, ezáltal a játékosok jogosulatlan szereplése nem valósult meg.”

– Beszéltem elnökünkkel, Illyés Miklóssal és az MRSZ főtitkárával, Ludvig Zsolttal is – közölte Kerekes Attila, az MVSC vezetőedzője. – Utóbbi megindokolta a döntést, mi pedig úgy határoztunk, hogy nem nyújtunk be fellebbezést.

Természetesen felhívtuk Toma Sándort, a DVTK vezetőedzőjét is, aki szűkszavúan így kommentálta a történteket:

– Csak annyit mondhatok, hogy mi jogilag utánajártunk az esetnek, hiszen tudnunk kellett, miként szerepeltethetjük a játékosokat szabályosan. A kollégámnak már a meccsünk után adott nyilatkozatát is értetlenül fogadtam, most pedig örülök, hogy szabályosan jártunk el és csináljuk a dolgunkat tovább.


Üljenek a tárgyalóasztalhoz

Értesüléseink szerint Ludvig Zsolt kezdeményezni fogja, hogy a két érintett egyesület és a szövetség illetékesei üljenek a tárgyalóasztalhoz a miskolci klubok között felmerült probléma megoldása érdekében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!