boon-sportoldal

2017.02.20. 00:04

Kékesi Márton sporttörténelmet írt St. Moritzban, az alpesi sívilágbajnokságon

Miskolc, Mályi - A miskolci síelő 45. helyen zárt az alpesi sívilágbajnokság záró számában, a férfi műlesiklásban.

Miskolc, Mályi - A miskolci síelő 45. helyen zárt az alpesi sívilágbajnokság záró számában, a férfi műlesiklásban.

Kékesi Márton a legjobb 25 között végzett a férfi műlesiklás szombati selejtezőjében, így második magyarként indulhatott a szám vasárnapi versenyében a svájci St. Moritzban zajló alpesi sívilágbajnokságon. Kékesi szombati teljesítménye sporttörténelmi tett, ugyanis amióta a két technikai számban a sok nevező miatt bevezették a kvalifikációt, egyetlen magyarnak sem sikerült onnan a főversenybe jutnia. A 21 éves síző a 30. helyen végzett az első futamban, a másodikban pedig sikerült a 22. helyre feljönnie.

Hibátlanul teljesítette a távot

Samsal Dalibor és Kékesi Márton képviselte a magyar színeket a St. Moritzban zajló alpesi sívilágbajnokság műlesikló számában vasárnap. A 100 fős mezőnyben Samsal Dalibor 51-ként indult, és sokat kockáztatva, jó tempóban síelt. A pálya alsó szakaszáig a biztató részidőket követően azonban a 21. helyről kicsúszott, így nem tudta folytatni a versenyt. A 82-es rajtszámmal rajtoló Kékesi Márton folytatta a szombati kvalifikációban mutatott koncentrált és bátor sízését.

Bár kisebb hibák becsúsztak a jeges és igénybe vett pályán, de végül sikerült az első futamban 25 pozíciót előre lépve az 57. helyen végeznie, és ezzel bejutott a második futamba. A folytatásban is hozta remek formáját a Fullsport SE sízője, és hibátlanul teljesítve a távot, a 45. helyre csúszott be. A szám világbajnoka az osztrák Marcel Hirscher lett.

A 21 éves Kékesi Márton a magyar csapat legeredményesebb tagja volt St. Moritzban. A szuperóriás műlesiklásban ugyan kiesett a vb-n, de lesiklásban 52., kombinációban pedig 43. lett.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!