boon-sportoldal

2017.01.27. 14:27

Harminc volt és jó lenne, ha újra harminc jönne

Miskolc - A hét végén „selejteznek” az MLSZ megyei igazgatóságának téli teremtornáján.

Miskolc - A hét végén „selejteznek” az MLSZ megyei igazgatóságának téli teremtornáján.

A kilenc megyebeli sportcsarnokban szombaton és vasárnap vívják a csoportmérkőzéseket, a közép- és az elődöntőnek, valamint a helyosztónak pedig február 4–5-én a miskolci városi sportcsarnok ad majd otthon.

Egy év kimaradt

– Tavaly nem szerveztünk teremtornát, helyette nagypályás műfüves sorozat rendezői voltunk – mondta Sajti Viktor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának igazgatója.

– A nyáron hivatalba lépett új társadalmi elnökség viszont úgy döntött, hogy a hagyományba életet kell lehelni és ismét téli szereplési lehetőséget kell adni a csapatoknak. Az előző teremfoci-sorozat, a Borosi Kupa harmincig jutott, ha a mostani sorozat is megél három évtizedet, akkor bizonyosan elégedettek lehetünk majd. A kezdeményezés telitalálatnak bizonyult, hiszen a zord tél, a nagy hideg és a jelentős mennyiségű hó egyébként is akadályozza az együttesek alapozását, felkészülését, szemben a csarnokokkal, amelyek remek körülményeket kínálnak mindenki számára. A két hétvégét elegendőnek tartottuk, az nem merült fel bennünk, hogy három fordulóssá tegyük a tornát.

Ami pedig a névtelenséget illeti, erről Sajti Viktor elmondta: később nagyon valószínű, hogy elkeresztelik a „gyereket”, bizonyára találnak méltó névadót, akinek emlékére, tiszteletére parkettra léphetnek majd a gárdák. Egyébként azért nem akarták ismét Borosi Kupának hívni a téli tornát, mert a hajdani névadóra már jellemzően csak a hatvanon-hetvenen túli korosztály tagjai emlékezhetnek.

Jelentkeztek

Arra a kérdésre, hogy jelentkezés vagy kijelölés alapján találtak a sportcsarnokokra, Sajti Viktor így felelt:

– Az egymásra találás nagyon könnyen ment. Volt, amely intézmény feltette a kezét, másokat pedig mi kerestünk meg, de ez így volt régebben is. Annak érdekében, hogy sehol ne kelljen mélyen a zsebbe nyúlni, úgy döntöttünk, hogy egységesen 400 forintot kérünk a belépőjegyekért, úgy gondoljuk, hogy a reggeltől délutánig tartó programokért ez az ár méltányos. Itt jegyzem meg, hogy a győztesnek és a helyezetteknek nem pénzt adunk, hanem jelentős értékű sportfelszerelést. Az úgynevezett fogyóeszközökre a labdarúgás szereplőinek is szükségük van, a labdák, a mezek és a nadrágok minden klubnak jól jönnek.

A sorozat lebonyolítási rendje alapján a mostani hétvége 9 csoportjának győztese jut be a jövő hét végi, 10 csapatos fináléba, és van egy kiemelt együttes is, akik játék nélkül finalisták, a Tállya KSE gárdája.

– Az erősorrend alapján az NB II-es Cigánd SE lett volna az első számú kedvezményezett, de a bodrogköziek nem a felnőtt csapatukat küldik a tornára. Így az NB III-ban a legelőkelőbb helyen álló Kazincbarcikai SC-t szerettük volna kiemelni, de a sárga-kékek az új csarnokukban, saját közönségük előtt mindenképpen játszani akartak, ezért kínáltuk fel végül ezt a „státuszt”, a kiemelést a hegyaljaiaknak, akik ezt elfogadták.

Csak öten jelentkeztek

Az MLSZ Megyei Igazgatósága kiírta a téli műfüves tornát is, a szabadtéri műfajra azonban csak öt nevezés érkezett, ezért ebből az elképzelt rendezvényből semmi nem lesz. Sajti Viktor szerint azonban ötletüket nem adták fel, jövőre újra felkínálják a kluboknak.

ÉM-KT


Elkészült a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei téli teremtorna menetrendje

Miskolc - A Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Igazgatósága által szervezett téli teremlabdarúgó selejtezőjének órarendje.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!