boon-sportoldal

2016.10.16. 10:52

Harmadszor is Tiszaújváros a "falka-győztes"

Miskolc, Tiszaújváros - Tiszaújváros összetett győzelmével ért véget az elmúlt hétvégén a Kaposvár-Pécs közötti, 22. PTE Rókaűzők elnevezésű utcai váltófutó verseny, melyen további részsikereket is elértek a borsodiak.

Miskolc, Tiszaújváros - Tiszaújváros összetett győzelmével ért véget az elmúlt hétvégén a Kaposvár-Pécs közötti, 22. PTE Rókaűzők elnevezésű utcai váltófutó verseny, melyen további részsikereket is elértek a borsodiak.

A 12 szakaszra osztott, összesen 86 km-es versengés 70 csapatot felvonultató nyílt kategóriájában, azaz abszolút értékelésében a Tiszaújvárosi Triatlon Klub "A" egysége 5:15:37 órás idővel érdemelte ki az elsőséget egy-egy kaposvári és szegedi egység előtt. A 12 szakasz leggyorsabb idejét elérő sportolók alkotta "álom-csapatba" Ferederic Funk, Lehmann Csongor és Tóth Róbert is bekerült, míg az egymást követő két szakaszt teljesítő Hankó Dávid, valamint Mátyus Lili és Balogh Bence a második legjobb időt érte el saját etapján.

A középiskolások csatározásában a Tóth Papp Tamás testnevelő tanár hathatós közreműködésével verbuvált Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium képviselői az előkelő negyedik pozíciót érdemelték ki.

Az amatőr kategóriában érdekelt Tiszaújváros 6:44:31 órával a rangsor 19. helyét foglalhatta el.

A három kategória alapján kialakult városok közötti összetett "falkaversenyt" Tiszaújváros hatalmas fölénnyel 18:50:05 órával nyerte meg, a 19:52:36 órát teljesítő Kaposvár és a 20:33:30 órát elérő Pécs előtt.

- A tavalyi, "kisiklást" jelentő falka-második helyünk után, ebben az évben vissza vettük az összetett elsőséget és Tiszaújvárosnál jóval nagyobb városokat magunk mögé utasítva, magabiztosan nyertünk – értékelt Lehmann Tibor csapatvezető, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője.- Valamennyien büszkék vagyunk rá, hogy az idei, már harmadik falka-győzelmünkkel ismét jó hírét vittük Tiszaújvárosnak, melynek önkormányzata ezúttal is segítette versenyzésünket!

Szintén borsodi illetőségű hír, hogy az amatőr futóklubok kategóriáját a miskolci központú "Vaccsuszirunáj" csapata nyerte meg 6:12:18 órával.

PTE 22. Rókaűzők váltófutóverseny (70 célba érkező csapat), amatőr futóklubok kategória:

1. Vaccsuszirunáj 6:12:18 (abszolút: 9. hely).

A csapat tagjai: Majkut Dalma, Bartha László, Szögi István, Burai János, Hudi Enikő, Orosz Gábor, Kánai Roland, Szádvári Judit, Majkut Gergely, Csizmadia Adrián, Szaniszló Máté, Imre Szandi.

A 3. szakasz (Szentbalázs–Gödre, 9,3 km) győztese Szögi István lett.

Tiszaújváros győztes csapata Somogy megye "fővárosában".

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!