boon-sportoldal

2016.08.30. 10:38

Nem csak Magyarországon, máshol is ügyködni szeretne a volt DVTK-focista

Felsőzsolca, Miskolc - Az egykori NB I-es labdarúgó most a megyei első osztályban szerepel.

Felsőzsolca, Miskolc - Az egykori NB I-es labdarúgó most a megyei első osztályban szerepel.

A Szendrő – Felsőzsolca összecsapást 0-0-ás félidő után a vendégek 2-0-ra nyerték. A zsolcaiaknál csereként jutott szóhoz George Menougong, aki góllal járult hozzá alakulatának diadalához.

Csapattársaim jó fejek, nagyon jól fogadtak valamennyien. George Menougong

Üzletel

– Elhatároztam, hogy hozzákezdek a foci utáni életem felépíteni – mondta a DVTK-t és a Mezőkövesd Zsóry FC-t, vagyis az NB I-et is megjárt labdarúgó, majd így folytatta: – Ez a tevékenység sok időt igényel, ugyanis üzletelek és menedzseléssel foglalkozom.

Arra a kérdésre, hogy az utóbbiak mit jelentenek, a csatár így válaszolt:

– Ebben van foci, kereskedelem, sőt még egy kis létesítményi ügyintézés is. Ugyan kameruni vagyok, de hosszú évek óta itt élő polgárként jól tudom, hogy Magyarországon vegyes vállalatnak nevezik a vállalkozásomat. Mert nemcsak itt akarok és fogok boltolni, hanem nemzetközi szinten, Európa más „zugaiban” is. Ennek jegyében jártam a közelmúltban otthon: három hetet töltöttem Kamerunban, a családom nem tartott velem, éspedig azért nem, mert hazaruccanásom üzleti út volt.

„Felülre” nem

A 34 éves sportolótól ezután arra kértünk választ, hogy számára nem kellemetlen-e a megyei elitben való szereplés, hiszen korábban jóval magasabb szinteket is megjárt.

– Volt több ajánlatom is – folytatta George Menougong. – Igaz, ezek között nem akadt NB I-es csábítás, de NB II-es és NB III-as bőven… Nyugodtan válogathattam volna közöttük, viszont úgy voltam vele, hogy nekem már nincs szükségem az NB-s mezőnyre. A felsőzsolcaiak kerestek meg, ők találtak rám, s nekem fontos volt, hogy ne kelljen elköltöznöm Miskolcról és ne kerüljek a családomtól messzire. A kislányom ugyanis már iskolás, a fiam pedig óvodás. Ezért hamar igent mondtam a zsolcaiak szíves invitálására és mindent elkövetek majd annak érdekében, hogy a legtöbbet adjam ki magamból, és góljaimmal segítsem új együttesemet. Engem ugyanis még mindig előre visz a futball szeretete, az idő múlásával nem kopott meg a kedvem, egyébként pedig a foci maga az élet.

Az M1-ben kezd

George Menougong másfél hónapos kihagyás után az elmúlt hétvégén először lépett a gyepre, gólja így értékesnek nevezhető.

– Csapattársaim nagyon jól fogadtak, valamennyien jó fejek – jegyezte meg a cselezés „tudományában” különösen járatos labdarúgó. A vezetőkre sem lehet egy rossz szavam sem, elfogadtak és én is megszerettem őket. Igyekezni fogok az edzésmunkát illetően, amikor az időm engedi, ott leszek a csapat foglalkozásain. Ugyanis szeretek edzeni, talán ezt bizonyítja az is, hogy minden reggel 6–8 óra között az M1 Fitness konditermét látogatom. A Felsőzsolca eddigi produkciójára mellesleg büszkék lehetnek a fiúk: három mérkőzés, három győzelem, 6-0-ás gólkülönbség, csak így tovább, most már velem.

Nagy segítség lesz

– George nemrég jött vissza Kamerunból és örülök annak, hogy hozzánk jött – vette át a szót Sándor Zsolt, a Felsőzsolca edzője. – Tudása kimagasló, a csapat számára nagy segítség a jelenléte. Hozzáállása példás, mindenhol csak jót mondtak róla, hosszú távon számítok rá. Noha gólerős támadó, de erről még nem beszéltünk, majd bizonyára megegyezünk abban, hogy én hány találatot kérek tőle és ő mennyit vállal majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!