boon-sportoldal

2012.07.04. 12:56

Szegeden harcol Londonért Molnár Péter

Ma (és holnap...) eldől, hogy Molnár Péter olimpikon lesz, vagy csak a tévén nézi a játékokat.

Ma (és holnap...) eldől, hogy Molnár Péter olimpikon lesz, vagy csak a tévén nézi a játékokat.A tények ismertek: a szegedi Maty-éri pályán rendezik azt a válogatót, amelynek K-1 200 méteres számában Molnár Péter, a Tiszaújvárosi VSE kiválósága kiharcolhatja az ötkarikás játékokon való szereplés jogát.

– Az első válogatót Dudás Miklós, a Bomba AVSE tagja nyerte – kezdte az újvárosiak versenyzője, aki akkor csak negyedik lett. – Ez még nem jelentett számomra teljes vereséget, hiszen szerdán javíthatok, pontosabban kiharcolhatom azt, hogy – az ökölvívók nyelvén szólva – a ringben maradhassak. Amennyiben egyenlítek, vagyis legyőzöm Dudást, akkor csütörtökön ugyancsak Szegeden jöhet a mindent eldöntő úgynevezett szétlövés.

Elfogadja

A sportág berkeiben köztudott, hogy ebben a számban az olimpiai kvótát Molnár Péter tavaly harcolta ki a Szegeden tartott világbajnokságon – ez a bizonyos indulási jog azonban automatikusan nem a sportolót, hanem az „országát” illeti meg. Ezt sokan igazságtalannak tartják és azért kardoskodnak, hogy változtassák meg a rendszert...

– Minden attól függ, hogy melyik oldalon áll az ember – folytatta a borsodi sportoló. – Amióta a kajak-kenu létezik, mindig a válogatókon kellett bizonyítani, tehát véletlenül sem nevezem igazságtalannak ezt a formát. Aki olimpikon akar lenni, küzdjön meg érte, bizonyítsa be itthon, hogy nincs tőle jobb. Ez így igazságos és még akkor sem változtatom meg a véleményem, ha esetleg veszítek, amelyre persze gondolni sem akarok.

A rutin dönthet

Molnár Péter ezután arról beszélt, hogy sorsdöntő órák előtt áll és ennek tudatában ül majd hajójába.

– Minden idegszálammal a nagy célom elérésére koncentrálok – közölte. – Nem foglalkozom a külső körülményekkel, a hőséggel, az első válogató eredményével, de ellenfelemmel sem. Csak magammal törődök, kikapcsolom a külvilág eseményeit. A döntőt 16-17 óra között indítják és mivel csak 200 métert hajtunk, pillanatok alatt eldől a sorsom. Huszonhat esztendősen a legjobb korban vagyok, riválisom még csak huszonegy. Mi dönthet közöttünk? Mellettem szól a nemzetközi mezőnyben eltöltött öt évem és rutinom, míg Miki javára a lelkesedés billentheti a mérleg nyelvét.

Arra a kérdésre, hogy ellenfelekként barátkoznak-e, Molnár Péter azt mondta, hogy edzőtáboroztak már együtt, életre szóló barátság azonban nincs közüttük.

– Tisztelem Mikit, de úgy tekintek rá, mint mindenki másra. Semleges viszonyban vagyunk, szombatjainkat, vasárnapjainkat nem töltjük együtt. Egy hely van, amelyre ketten jelentkezünk, a kvótát megosztani nem lehet. Az egyikünk nyer, a másikunk veszít, a sport már csak ilyen. Mit igérhetek? Azt mindenképpen, hogy az utolsó leheletemig küzdeni fogok a londoni repülőjegyért.

ÉM-KT

 Csatlakozik, vagy...

Amennyiben Molnár Péter szerdán egyenlít és csütörtökön megnyeri a szétlövést, akkor nyomban csatlakozik a sportág olimpiai keretéhez és a központi edzőtáborban, Dunavarsányban, vagy Szolnokon folytatja ötkarikás felkészülését egészen az elutazásig.

Ha kikap – szavait idézve –, akkor sem dől össze a világ, dolgozik tovább, végigcsinálja az év hátralévő hazai versenyeit és az olimpiát követően is küzd majd a válogatottba kerülésért.

Esetleges veresége esetén, London után két héttel, már a magyar bajnokságon bizonyíthatja, hogy legény a hajójában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!