boon-sportoldal

2012.07.19. 14:00

Phoenix KK: Munka, közösség, tartás

Tiszaújváros - Új tréner vezeti a Tisza TV-Tiszaújvárosi Phoenix KK NB I/B-s férfi kosárlabda csapatát.

Tiszaújváros - Új tréner vezeti a Tisza TV-Tiszaújvárosi Phoenix KK NB I/B-s férfi kosárlabda csapatát.Az előző két szezont Benőcs Tiborral a kispadon tudta le a Tisza-parti együttes a második vonalban, ám nemrég eldőlt: a szakember más területen vállal szerepet a klubnál (szakmai vezetőként folytatja), utóda a Phoenix korábbi játékosa, Brunyánszky István lesz.

– Gyakorlatilag felkértek erre a posztra, én pedig elvállaltam – mondta lapunknak Brunyánszky István. – Segítőm is lesz, mégpedig Szendrey Zsombor, akivel van munkakapcsolatom korábbról, a diákolimpiákon szereplő iskolai csapatokat ugyanis közösen irányítottuk. Némi drukk természetesen van bennem, hiszen ez egy új feladat, de végül is tizennégy évet játszottam az NB I/B-ben, dolgoztam Benőcs Tiborral a felnőtteknél, amolyan háttérmunkásként, továbbá az U20-asokkal, akikkel a negyedik legjobbak lettünk az országban.

Magyar visszatér

A keret alakulásáról szintén beszámolt az Észak-Magyarországnak a 38 éves edző: ezek szerint Csabák Balázs és Csabák Bence iskolai elfoglaltságuk miatt nem maradnak a Phoenixnél, csakúgy, mint a Nyíregyházáról kölcsönben Újvárosban kosarazó 224 centiméter magas center, Dalibor Micic sem. Jelen állás szerint Brunyánszky István számol(hat) Lajsz Gergővel, Kóthay Lászlóval, Pöstényi Zoltánnal, Tóth Tamással, Réti Andrással, Réti Istvánnal, Radányi Ádámmal, Brúgós Olivérrel, Fejes Péterrel, Szabó Dániellel, Nagy Richárddal és Benőcs Dáviddal is – ám ha a 20 éves bedobót felveszik az első helyen jelölt pécsi oktatási intézménybe, akkor az NB I-es PVSK-Pannonpower gárdájának tagja lehet. Ide tartozó hír, hogy a Phoenixtől munkahelyi egyeztetési nehézségek miatt hónapokkal ezelőtt elváló Magyar László visszatér az együtteshez.

– Az lenne az ideális, ha két embert meg tudnánk még szerezni, ez természetesen egyrészt az anyagi háttér függvénye, másrészt, hogy milyen szabad játékosok lesznek a piacon – folytatta Brunyánszky István, aki legalább tizenkét fős kerettel szeretne foglalkozni. – Pár hete mindenki megkapta a saját edzéstervét, a közös alapozást augusztus 13-án, hétfőn kezdjük el. Cél? Nagyjából egy éve, amikor az Észak-Magyarország megkeresett a visszavonulásom alkalmából, azt a nyilatkozatot tettem, hogy jó lenne egyszer az NB I-ben látni a Phoenixet. Ez most még nem lehet reális cél, de ha megcsináljuk azt a munkát, amit elgondoltam, ha kialakul az a közösség, amilyet elképzeltem, ha mindig lesz tartásunk, és ha nem ismerünk majd elveszett labdát a mérkőzéseken, akkor bekerülhetünk a felsőházba a csoportban.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!