boon-sportoldal

2012.03.26. 13:39

MKC: Pluszpontokat kell szerezni

A bennmaradásért küzd az NB I-es férfi kézilabda bajnokságban a Mezőkövesdi KC gárdája.

A bennmaradásért küzd az NB I-es férfi kézilabda bajnokságban a Mezőkövesdi KC gárdája.

Az alapszakasz után az utolsó előtti helyen végzett az MKC együttese, amely így 2 ponttal kezdheti az április második felében kezdődő rájátszást.

– Nagy fába vágtam a fejszémet, amikor a bajnokság közben elvállaltam az akkor pont nélküli gárda szakmai munkájának irányítását – kezdte Buday Ferenc, a piros-fehérek vezetőedzője. – Csodát természetesen manapság sehol nem lehet produkálni, egyik napról a másikra pedig egyenesen képtelenség ütőképes együttest formálni. Amikor átvettem a fiúkat, azt mondtam, hogy csak az elvégzett munkában hiszek, aztán szemléletváltozást és kötelező alázatot várok tőlük. Nem csalódtam a „gyerekekben”, a pár közös hónapunk alatt megtették a magukét, de nem értünk az út végére, a legfontosabb hetek még előttünk állnak.

Egyre gyakrabban

A mester szakmailag is kielemezte csapatát, úgy fogalmazott, hogy miután a sportolók felvették az általa megkövetelt ritmust, már egyre gyakrabban választottak jó megoldásokat a pályán és erre lehet építkezni a jövőben.

– A játékosok fizikailag jó állapotban vannak – folytatta a tréner –, gyorsak, robbanékonyak, mentálisan frissek, kitartásukra nincs panaszom és mindehhez még hozzáteszem, hogy hála klubunk vezetésének, megfelelően motíváltak. Az alapszakasz hajrájában már kifejezetten csapatként funkcionáltunk és ennek nagyon örültem. A nulláról indulva viszonylag jó helyzetbe hoztuk önmagunkat, így azt kell mondanom, hogy kiharcolhatjuk a bennmaradást.

„Számháború”

Buday Ferenc a rájátszásról leszögezte: abból indul ki, hogy a három hazai meccsüket megnyerik, a kalkuláció azonban szépséghibát tartalmaz. Ugyanis valamennyi riválisuk így számol, ennek következtében mindenki megcélozza az idegenbeli találkozókat is.

– Az otthoniak mellett Tatán egészen biztosan diadalmaskodnunk kell, de még ez is kevés lehet – „matekozott” a szakember, majd hozzátette: – Helyt kell állnunk Orosházán és Pécsett, ez annyit jelent, hogy onnan is pontot, vagy pontokat kell hoznunk. A pillanatnyi állapot szerint ugyanis a Péccsel szemben kettő, az Orosházával szemben pedig egy pont a hátrányunk. Ezt kell ledolgoznunk, s ha így lesz, akkor tervezhetjük a jövőt. A fiúknak elmondtam, hogy mindez csak akkor következik be, ha a százszázalékhoz közeli produkcióval rukkolnak ki.

ÉM-KT

 A játéknapok

A 9-12. helyért folyó rájátszás állása:

1. Pécs 4 pont,

2. Orosháza 3,

3. Mezőkövesd 2,

4. Tata 1.A rájátszás után az első két együttes bennmarad az NB I-ben, az utolsó kettő kiesik az NB I/B-be.

A Magyar Kézilabda Szövetségben kijelölték a hatfordulós (körmérkőzéses) rájátszás hivatalos játéknapjait, a csapatok megállapodása szerint ezektől azonban el lehet térni. 

A program:

1. forduló, április 22: 4-1, 2-3.

2. forduló, április 29: 2-4, 1-3.

3. forduló, május 2: 2-1, 4-3.

4. forduló, május 6: 4-2, 3-1.

5. forduló, május 13: 1-4, 2-3.

6. forduló, május 20: 1-2, 3-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!