boon-sportoldal

2011.09.13. 13:01

Ezernél is több résztvevő a Tour de Mezőkövesden

Mezőkövesd - Mezőkövesden immár hetedik éve vonzza a Szent László térre kerékpárosok százait a Tour de Mezőkövesd.

Mezőkövesd - Mezőkövesden immár hetedik éve vonzza a Szent László térre kerékpárosok százait a Tour de Mezőkövesd.Idén több mint ezren tették meg a különböző távokat kerékpárral és gyalogszerrel. A hagyománytól eltérően idén nem szeptember 3. hetében rendezték meg a sporteseményt, de még így is hatalmas volt az érdeklődés.

A rendezvényt Tállai András a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős Államtitkára nyitotta meg. Beszédében kiemelte a rendszeres testmozgás és a tudatos életmód kialakításának fontosságát.

A rajt előtt Szerencsi Árpád, Mezőkövesd Rendőrkapitánya néhány fontos információra hívta fel a közönség figyelmét. Szót ejtett egyebek mellett a biztonságos közlekedésről és a szabályok betartásának szerepéről.

A 11 km-es távot több mint 600 kerékpáros tekerte le. A 4 és 8 kilométeres tempós gyaloglásra pedig 350 főnél is többen vállalkoztak. Azonban nemcsak a felnőttekre, hanem a gyermekekre is gondoltak a szervezők. A gyerekfutamon idén csaknem 70 apróság tette meg a kijelölt métereket.

A 11 km-es kerékpáros táv első férfi befutója Bertha Gábor lett, így ő vehette át a nyertesnek járó díjat.

A sportesemény elsőként célt érő hölgye pedig Pető Katalin, aki szintén értékes csomaggal gazdagodott.

A Tour de Mezőkövesd nyitánya volt a szeptember 3-án kezdődő Életmódváltó Heteknek. Az Életmódváltó Hetek részleteiről a www.eletmodvaltok.hu honlapon tájékozódhatnak bővebben.

- P. L. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!