boon-sportoldal

2011.08.02. 10:26

Hurrá murva, hurrrá új pályák

Ózd - Ha Elek István (Mitsubishi Lancer EVO IX.) az eddigi négy verseny tapasztalatairól kérdezzük, akkor naphosszat tudja sorolni a negatív, esetleg a peches eseményeket.

Ózd - Ha Elek István (Mitsubishi Lancer EVO IX.) az eddigi négy verseny tapasztalatairól kérdezzük, akkor naphosszat tudja sorolni a negatív, esetleg a peches eseményeket.Ugyanakkor jó dolgok is történtek vele és Ferenc Ramon navigátorral ebben az esztendőben. A kép tehát vegyes, de a pilóta már előre is tekint.

- Már Egerben is szerettem volna, ha legalább egy abszolút időt autózunk, de sajnos összeszedtünk egy defektet, ami végig kísérte a versenyünket – emlékezett vissza a szezonkezdetre az ózdi származású pilóta. – Miskolcon műszaki gondjaink voltak, nem értettem, hogy miért nem tudunk a hatodik-hetedik időknél jobbat menni. Ekkor el is keseredtem, de Bükfürdőn szerencsére már jobban alakultak a dolgok. Összejött a szakaszgyőzelem, és a végéig harcban voltunk az abszolút dobogóért. Nem jött össze, de érzem, hogy elérhető közelségben van. Érdekesség, hogy ezt a hétvégét összesen hat gumival csináltuk végig. Veszprémben is jött a defekt, a Sólyi Erdő pedig annyira tönkre tette az autót, hogy milliós kár keletkezett benne, de végül a hatodik helyre csak behoztuk magunkat.

Három dolog

Elek István szerint három dolog feltétlenül szükséges a rallyhoz. Pénz, szabadidő és szerencse. Az utóbbi kettővel hadilábon álltak az elmúlt hónapokban. A munkahelyi kötelezettségek miatt közel sem tudtak annyit a sporttal foglalkozni, mint szerettek volna. A sorozatos defektek pedig a Fortunával való viszonyukat kérdőjelezi meg. István abban bízik, hogy Aradon minden tényező összeáll augusztus elején.

- Nagyon örülök, hogy ismét murván megyünk. Nincs bajom az aszfalttal, de ez a borítás inkább közelebb áll hozzám – folytatta Elek István. - Azt pedig kimondottan helyeslem, hogy új pályák, új kihívások várnak ránk. Hogy át kell menni a határon? Ugyan már. Alig negyven-ötven kilométerről van szó, és egészen Makóig autópályán közlekedhetünk a fővárostól. Nincs messzebb, mint Bükfürdő volt. A gyorsasági szakaszok viszont teljesen újak lesznek a magyar mezőnynek, ami ráfér erre a sportágra. A háromszori tesztlehetőséggel talán az esélyek is kiegyenlítődnek. Jó lenne, ha mi is legalább ennyit tudnánk menni a pályákon, eddig ugyanis az idő szűkössége miatt erre nem volt lehetőségünk. Szerintem nagyszerű verseny lesz, és rendkívül kiélezett. Legalább nyolc-tíz páros odaérhet a dobogóra, bízom benne, hogy augusztus első hétvégéjén velünk is számolni kell.

- BOON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!