boon-sportoldal

2011.08.14. 20:30

Budovinszky: Nem véletlen, begyakorolt

A szombati Diósgyőr – Pápa meccsen az egyik legjobb teljesítményt Budovinszky Krisztián nyújtotta.

A szombati Diósgyőr – Pápa meccsen az egyik legjobb teljesítményt Budovinszky Krisztián nyújtotta.

A meccs első veszélyes, góllal kecsegtető lövése, az első találat, és egy majdnem gólpassz egyaránt a belső védő nevéhez fűződik.

A majdnem gólpasszról, amikor Seydi fejére varázsolta a labdát egy szabadrúgásnál, és amiből Szűcs Lajos kapus bravúrja miatt nem lett gól, a védő azt mondta, hogy eszébe sem jutott, hogy ismét megpróbálja kapura lőni a labdát, noha ez is éles szög volt, hiszen ekkor ez már nem lett volna meglepetés.

Megnyugtatta

Arra a kérdésre pedig, hogy védőként milyennek találta a Pápa támadójátékát Budovinszky Krisztián így felelt:

- Elég sokat ívelgették a labdát, főleg Ferenczit keresték, illetve a mögé esőkkel Maricnak kellett volna beindulnia. De mi hárman belül, Gallal és Abdouramannal együtt elég magasak vagyunk, és összeszedegettük ezek a kísérletek, illetve a lecsorgók megszerzésével sem volt gond. Őszintén szólva engem a kiállításuk megnyugtatott, nem volt bennem izgalom ezt követően, biztos voltam benne, hogy előbb, utóbb betalálunk, csak az volt a kérdés, hogy mikor. Luque kiállítása után egy picit változott a játék képe, de amikor megszereztük a második gólt, eldőlt a meccs.

Arra a kérdésre, hogy öt fordulót követően helyén van-e a DVTK a bajnoki tabellán, a védő ezt válaszolta:

- Úgy gondolom igen, ez a középmezőny reális, de a legutóbbi hazai meccset, a Kecskemét elleni vereséget még most is nagyon sajnálom, mert abban a mérkőzésben több volt.


Kapcsolódó cikkek:

A diósgyőri ultrák ezúttal nem a meccs első 10 percének némaságával demonstráltak az őket érintő, szeptember 1-től hatályba lépő törvények ellen a Pápa elleni mérkőzésen, hanem a meccs közben feliratokkal ,,üzentek”.

Seydi fejesgólja után másodszor "robbant fel" az Andrássy úti aréna szombaton este.

Benczés Miklós szakvezető szerint a fontos Budovinszky gól meghatározó volt.

A pápaiak edzője, Véber György szerint megérdemelten nyerte meg a meccset a Diósgyőr.

Az eddig veretlen Pápát győzte le a DVTK 2-0-ra a Diósgyőri Stadionban, ahol a piros-fehér szurkolótábor ezúttal is fantasztikus hangulatot teremtett. Nézze meg Ön is a felvételeket!

A Diósgyőr szakította meg a Pápa eddigi veretlenségét. Gallardóék Budovinszky parádés szabadrúgásgóljával és Seydi fejesével győzték le Véber György tanítványait. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja?

Budovinszky másodszor is nagyon fontos gólt szerzett ebben az idényben, ez meghatározta a teljesítményünket...- nyilatkozta Benczés Miklós a Pápa elleni győzelem után.

A labdarúgó NB I 5. fordulójában, szombaton 19 órától a DVTK a Lombard Pápa TFC-t fogadta. A mérkőzésről élőben tudósítottunk a BOON-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!