boon-sportoldal

2010.11.04. 08:38

Hat napot csúszik a DVTK tárgyalása

<p>Nem került napirendre a Győri ETO FC kontra DVTK ügy az MLSZ fegyelmi bizottságának szerdai ülésén.</p>

Csak a jövő héten kedden tárgyalják a DVTK sportszervezet tartozásos ügyét a Magyar Labdarúgó Szövetségben.

A történet rövid előzménye: 2010. április 13-án a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága úgy határozott, hogy mivel a DVTK nem rendezte határidőre, március 15-ig a Győri ETO-val szemben fennálló 100 ezer euró+ÁFA adósságát, – ami akkor keletkezett, amikor az idén, a téli átigazolási időszakban Bajzát Pétert, Bojan Brnovicot, Zoran Supicot és Zámbó Bencét kölcsönbe vette (az első három játékost fél évre, utóbbit egy esztendőre), – ezért 3 millió forintos pénzbüntetést szabtak ki a Diósgyőrre, és emellett megvonták a klub átigazolási jogát 2010. december 31-ig, ugyanakkor a büntetés végrehajtását május 11-ig felfüggesztették. Azonban a DVTK ezen határnapig sem fizette meg a teljes vételárat (az Észak-Magyarország információi szerint a mai napig összesen 35 ezer eurót törlesztett a DVTK, vagyis a tőketartozása – a 25 százalékos ÁFÁ-t befizetését figyelembe véve – jelenleg 90 ezer euró, ami kb. 24 300 000 Forint). A Győri ETO FC vezetőségének türelme a múlt héten fogyott el, ekkor jelezték a Magyar Labdarúgó Szövetség felé, hogy DVTK a május 11-i határidőig nem rendezte tartozását, és egyben kérték, hogy járjanak el a borsodi klubbal szemben.

Erre azonban szerdán, a Magyar Labdarúgó Szövetség ülésén nem került sor, mivel a DVTK halasztási kérelmet nyújtott be, amelyben kérte, hogy csak a következő tárgyalási napon tűzze napirendre a fegyelmi bizottság az ügyet. Mivel erre a szabályok lehetőséget adnak, a fegyelmi bizottság akceptálta a kérést, így november 9-én születhet határozat ebben a témában.

ÉM-BCS    

Továbbra is tartozik a DVTK

eszak | 2010.10.29 10:23
Még mindig befejezetlen a "történet" a Diósgyőr és a Győri ETO között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!