boon-sportoldal

2010.10.05. 13:27

"Kettős" rangadó a hétvégén Diósgyőrben

<p>Szombaton a Vác, vasárnap a Nyíregyháza jön Diósgyőrbe, NB II-es bajnoki meccsre.</p>

A labdarúgó NB II Keleti csoportjának 9. fordulójában ezen a hét végén két meccset is játszanak a Diósgyőri stadionban. A korábbin, szombaton 15 órától az első helyezettől két ponttal lemaradva álló Diósgyőri VTK együttese a listavezető mögött egy ponttal tanyázó Dunakanyar-Vác csapatát fogadja Diósgyőrben, egy nappal később pedig, vasárnap 15 órától az első helyezett Nyíregyháza SFC érkezik az Avas-aljára, hogy a vesztett pontokat tekintve a bajnokságban a legjobban álló Bőcs KSC-vel mérkőzzön meg.

– Mivel az árvíz tönkre tette a bőcsi pályát, ezért a felújítás idején, az egész őszi szezonban más pályán fogadjuk ellenfeleinket – mondta Tóth László, a Bőcs KSC szakmai igazgatója. – Eddig Tiszaújvárosban játszottuk a hazai bajnokijainkat, de ez a meccs biztonsági szempontból is kiemelt lesz, ezért olyan helyszínt kerestünk, ahol garantálni lehet a mérkőzés zavartalan megrendezését, így vetődött fel a diósgyőri szereplés. A létesítmény fenntartójával sikerült megállapodnunk, így vasárnap azon leszünk, hogy ezen az őszön a Nyíregyháza másodszor is vesztesen távozzon Diósgyőrből.

A BKSC szakmai igazgatója érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy a Magyar Kupában október 27-re kiírt, a 16 közé jutásról döntő, Újpest FC elleni meccsüket is Diósgyőrben szeretnék megrendezni, de ezzel kapcsolatban még nem történt egyeztetés a Bőcs KSC és a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. között.

ÉM–BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!