boon-sportoldal

2010.09.06. 10:08

Tucatszor "zsongott" Lillafüred

<p>Miskolc-Lillafüred - A súlyos árvíz miatt május végén elmaradt 12. Zsongó Lillafüred elnevezésű sport- és kulturális eseménysorozat szeptember első hétvégéjén hívták életre a Palota Szálló környékén.</p>

A rendező Miskolc Város Sportjáért Kiemelten Közhasznú Alapítvány, illetve a Papírsárkány SE ezúttal is változatos programot kínált az érdeklődőknek.

Az összesen 25-30 sportágat (asztalitenisztől, az atlétikán,  birkózáson, cselgáncson, kerékpáron, focin, íjászaton, salakmotoron, sakkon át a sí-rollerig, természetjárásig és még sorolhatnánk)   versenyek, illetve bemutatók formájában felvonultató sorozatban minden korosztály megtalálhatta a számára legmegfelelőbb mozgásformát.  Szombaton a kispályás foci tornára nevezők kezdtek a legkorábban, a Hámori Waldorf Iskola udvarán. A „nagyüzem” 10.30-tól indult be, melynek során asztalitenisz, atlétika, természetjárás, tájfutás, sakk, nordic-walking, ügyességi kidobó verseny,  cselgáncs, birkózás, speedway, íjászat, karate és a „Bükk” Bevetési Alosztály bemutatója szerepelt az „étlapon”.  

A vasárnap 10 órakor kezdődő folytatásban megint volt asztalitenisz, atlétika, sakk, természetjárás, nordic-walking, az újabb kínálatot pedig a Casco-Marikoo Kupa kerékpáros egyenkénti időfutam verseny, a streetball torna, az ökölvívó és sí-roller bemutató jelentette. 

Az Alpesi-büfé mellett felállított színpadon megtartott  Sport Talk-Show vendégei között üdvözölhették a Hubay György nevével fémjelzett  szervezők a DVTK  labdarúgó ,,Aranycsapatából” Borisz Teodorut, Oláh Ferencet, Salamon Józsefet és Tatár Györgyöt, Kállai Zoltán küzdősport világbajnokot, Kalán Istvánt, a diósgyőri birkózósport krónikását, a DKC-Miskolc-Mivíz Kun Attila vezette férfi kézilabdázóit, Mészáros Lászlót, az MVSC sokszoros Európa- és világbajnok erőemelőjét, dr. Márkus Gábort, a TVK-Mali Triatlon Klub elnökét és  tiszaújvárosiak egyik legtehetségesebb fiatal versenyzőjét, megyénk egyetlen ifjúsági olimpikonját, első pontszerzőjét, Hankó Gábort is. A sportemberekkel Hollósy András műsorvezető beszélgetett.

A kétnapos sorozatban, melyet szerencsére igazi nyár végi időjárás kísért, mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási formát. A házigazdák reményei szerint jövőre ismét az eredeti időpontban, május utolsó hétvégéjén rendezhetik meg a „Zsongó Lillafüredet”.

 

 

Ezek is érdekelhetik