boon-sportoldal

2010.09.06. 08:07

Tizenötödjére, harminccal

<p>Letudta a poznani túráját is a bennmaradásról már lemondott Speedway Miskolc csapata.</p>

A salakmotoros lengyel I. liga rájátszásában, az alsóház 4. fordulójában vasárnap délután a PSZ Lechma Poznan vendége volt a Speedway Miskolc együttese. Igazi tétje csak a hazai csapat számára volt a meccsnek, lévén – matematikai esélyek ide vagy oda – az összecsapás előtt az SMelnöke, Jacsó Tibor már elkönyvelte a miskolci gárda kiesését. A nem túl acélos összeállításban a párharcot felvevő magyar együttes némi meglepetésre az első menet végén futamgyőzelemnek örülhetett, a csapat hetek óta egyik legjobban teljesítő motorosa, Magosi szerzett 3 pontot az elején (3-3). Innentől kezdve négy futamon át azonban meglehetősen egyhangú volt a kép: a hazaiak kettős győzelmeket aratva megugrottak (23-7), az SM versenyzői ezen időszakban csak a lengyel salakosok hátát nézhették. A 6. menetben egy üdítő kivétel következett, Tabaka másodikként küldte át a gépét a célvonalon, és mivel mögötte Nagy R. érkezett be, így megszületett a nap második futamdöntetlenje (26-10). Aztán egy újabb 5-1-es poznani részsiker után Magosi lett második, de mivel Bencze csak negyedikként futott be, így tovább nőtt a két együttes közötti különbség (35-13).

Tabaka első lett

A folytatásban, a 9. futamban olyat láthatott a hazai publikum, amilyet addig nem: Celmer defektje mellett Tabaka lett az első, Nagy R. pedig a harmadik, így ebből a csatából a miskolciak jöttek ki jobban (37-17). A következő megméretés is magyar sikerrel zárult, Magosi – taktikai csereként pályára küldve – másodszor végzett az élen, így maradt a két gárda közötti 20 pontos különbség. És ez további két csata után sem változott, ugyanis előbb Tabaka bejött a második helyen, Nagy R. pedig az utolsó helyről egyet javított, aztán az ugyancsak másodikként befutó Magosi mögött Lőrincz érkezett a célba, miután Świdziński motorja defektes lett (46-26). A végén pedig, két 5-1-es poznani futamot követően, a záráson Magosi még beférkőzött két hazai versenyző közé, így messze ő lett a legeredményesebb miskolci ezen a napon. De ezzel együtt is idei 15. vereségét könyvelhette el a Speedway Miskolc gárdája.

A két csapat szeptember 12-én, vasárnap 16 órától Miskolcon, a Népkertben mérkőzik meg egymással, az elhalasztott 3. forduló meccsét pótolva.

Jegyzőkönyv

PSZ Lechma Poznan – Speedway Miskolc 60-30
Poznan, 7000 néző.

PSZ Lechma Poznan: Kościuch 12, Miśkowiak 12, Skórnicki 12, Szczepaniak 11, Szewczykowski 7, Celmer 4, Świdziński 2.
Speedway Miskolc: Magosi 13, Tabaka 9, Nagy R. 4, Tihanyi 2, Lőrincz 2, Bencze 0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!