boon-sportoldal

2010.09.15. 20:00

Szívósan, de eredménytelenül

<p>A Ferencvárost fogadta szerdán hazai környezetben a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabda csapata.</p>

Hétköznap ide, munkanap oda, a rangadóra teljesen megtelt a helyi sportcsarnok. Az FTC szerzett vezetést, de a hazaiak fél perc alatt fordítottak. A kövesdiek nem tudták tartani a gyors és jól dobó Kost, aki kilenc perc alatt négy gólt szerzett. Az első félidő derekán Papic remek indítást kapott a jobb szélen, tanári módon vette át a labdát, a hatos vonalról bevetődött és szétlőtte a jobb kapufát... Négy percig nem született találat, majd a zöldek kaptak hamarabb lábra és két ,,fával" elhúztak. Az MKC mestere gyakori cserékkel próbálta frissíteni csapatát; a támadásvezetéssel nem is volt baj, a lövésekkel azonban igen. Fekete – aki büntetőit sorra bedobta – a mezőnyből többször is rosszul célzott. Ebben az időszakban a budapestieket a két méter magas Kelecsevics vitte a vállán. Bécsi emberhátrányból ugyan szépített, az egykori sokszoros válogatott Buday pompás bejátszásaival szemben azonban nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. A Ferencváros minden lövése utat talált az Kövesd kapujába, a Rosta alakulat tizenhat gólt kapott harminc perc alatt és ez volt védőmunkájának legnagyobb kritikája.

Elmaradó fordulat

A szünet után az MKC-nak mindent egy lapra kellett feltennie ahhoz, hogy esélye legyen a pontszerzésre. Szabó P. kettő remek védéssel avatkozott játékba, majd az FTC ágyúszerű átlövései landoltak a kövesdiek hálójában. Harcoltak a kékek, és ennek a 46. percben meg is lett az eredménye: már csupán egy góllal vezettek a fővárosiak (21-22). Visszajött a remény, a közönség is feléledt, de a Matic-gárda jelezte, nem „engedékeny" (22-25). A hajrá Rosta István időkérésével vette kezdetét, a publikum által remélt fordulat azonban elmaradt. A látogatók rendezték soraikat, a szokásostól gyengébb napot kifogó Bécsiék pedig belenyugodtak vereségükbe. Az már nem osztott, nem szorzott, hogy a mezőkövesdiek kevéssel a befejezés előtt naggyá tették a Ferencváros cserekapusát, Teodort.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – FTC-Sporek 25-31 (12-16)

Mezőkövesd, 900 néző. V.: Nagy, Túróczy.

Mezőkövesd: Szabó P. – Papic (3), Bécsi (5), Rosta M. (-), Juhász K. (1), FEKETE (8), JUHÁSZ Z. (7). Csere: Tóth K. (kapus), Papp (-), Milicevic (1), Padla (-), Rácz (-), Molnár (-), Nyeste (-), Holló (-), Nyikes (-). Edző: Rosta István.
Ferencváros: PERGER – Bendó (4), KOS (9), Mazák (2), dr. Czina (-), KELECSEVICS (7), Bakos (3). Csere: Tamási (kapus), TEODOR (kapus), Németh (-), Török (3), Wieszt K. (1), Wieszt Zs. (-), Buday (2), Tóth J. (-), Kovács Á. (-). Edző: Vladan Matic.

Rosta István: – Túl sokat hibáztunk, és ezzel megkönnyítettük a tőlünk magasabb szinten kézilabdázó FTC dolgát.
Vladan Matic: – Nehéz meccs volt, és bár végig vezettünk, mégiscsak az utolsó húsz percben tudtuk megtörni a szívósan játszó Mezőkövesdet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!