boon-sportoldal

2010.09.09. 17:13

Felfüggeszthetik az SM versenyzési jogát

<p>Vasárnap matematikailag is eldőlhet a Speedway Miskolc sorsa.</p>

A lengyel I. ligában szereplő Speedway Miskolc együttese vasárnap 16 órától hazai környezetben fogadja a PSZ Lechma Poznan gárdáját, a 3. forduló keretében. Az összecsapást eredetileg két héttel ez előttre, augusztus utolsó vasárnapjára írták ki, de mivel azon a hétvégén a goricani Grand Prix futamra a miskolciak motorosa, Tabaka József tartalékként volt nevezve, és az akkori esős időjárás miatt szombatról vasárnapra tették át a nagy versenyt, az SM lengyel I. ligás meccsét elhalasztották. Így a Speeedway Miskolc és a PSZ Lechma Poznan csapatai előbb a lengyel városban találkoztak. A múlt vasárnapi ligamérkőzésen a Poznan 30 pontos különbséggel nyert, a színmagyar, vagyis légiósait nélkülöző miskolci alakulat ellen.

Külföldiek nélkül

– Ezen a héten vasárnap sem szerepel külföldi versenyző a sorainkban – tudtuk meg Jacsó Tibortól, a Speedway Miskolcelnökétől. – Csak magyar motorosok nevei találhatók ez előzetesen leadott nevezési listán, úgymint Magosi, Nagy R., Bencze, Tihanyi, Kovács R. és Szilágyi. Lehet, hogy nem pont ebben az összetételben versenyzünk majd, hiszen Tabaka bevetése szóba jöhet, illetve Szatmári fellépése kérdéses még. Célunk az elmúlt hetekhez képest változatlan, szeretnénk lejátszani, letudni a meccset, hogy legalább a ki nem állás miatt ne kapjunk pénzbüntetést a sorozat szervezőjétől.

Arra a kérdésre, hogy mit kell érteni az utolsó mondaton, a miskolci klubvezető a következő választ adta:

– A helyzet az, hogy a Lengyel Motorsport Szövetség néhány napja levelet küldött, amely azt tartalmazza, hogy fizessük be a nevezési díj második félévre esedékes összegét péntekig, ellenkező esetben felfüggesztik a versenyzési jogunkat. Négyezer euróról van szó, ami valamivel több mint egymillió forint, ezt kellene előteremtenünk. Hogy honnan? Fogalmam sincs. Próbálunk haladékot kérni a teljesítésre, és reménykedünk abban, hogy megadják.


A lengyel I. liga állása (m gy d v mpk mp bp öp):

Felsőház, az 1-4. helyért:
1. Marma Hadykówka Rzeszów 9 5 1 3 +59 11 2 13
2. Lotos Wybrzeze Gdansk 9 5 - 4 -37 10 2 12
3. Lokomotiv Daugavpils 10 3 2 5 +31 8 2 10
4. Start Gniezno 10 4 1 5 -53 9 1 10

Alsóház, az 5-8. helyért

5. GTZ Grudziadz 9 7 - 2 +151 14 3 17
6. PSZ Lechma Poznan 9 5 - 4 +61 10 2 12
7. RKM ROW Rybnik 9 5 - 4 +4 10 1 11
8. Speedway Miskolc 9 1 - 7 -216 2 0 2

m: meccsszám; gy: győzelem, d: döntetlen; v: vereség; mpk: meccsek pontkülönbsége; mp: meccseken elért, győzelemért és döntetlenért járó pontok; bp: bónusz pontok, az egymás elleni oda-visszavágós csaták eredményesebbjének; öp: összpontszám, ami a helyezésekben rangsorol (pontszám egyenlőség esetén az egymás elleni eredmények döntik el a helyezéseket)


A 3. fordulóból elhalasztott mérkőzések párosítása (szeptember 12., vasárnap)

Felsőház:
Lotos Marma Hadykówka Rzeszów – Wybrzeze Gdansk.

Alsóház:
GTZ Grudziadz – RKM ROW Rybnik,
Speedway Miskolc – PSZ Lechma Poznan.


Ezek is érdekelhetik