boon-sportoldal

2010.07.26. 13:33

DVTK: itt az Arago Zrt.

<p>Nincs akadálya annak, hogy tulajdonrészt szerezzen a DFC Kft.-ben az Arago Zrt.</p>

A Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft. tulajdonosa, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. hétfőn délelőtt taggyűlést tartott Miskolcon, amelyen ezúttal minden tulajdonosnak a képviselője megjelent, így Miskolc Megyei Jogú Városé, a Cash & Limes Vagyonkezelő és Felszámoló Zrt.-é és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-é is. És ezúttal – szemben a DSM Nonprofit Kft. legutóbbi, július 8-án megtartott taggyűlésével – érdemi döntés született az összes tag egyhangú jóváhagyásával.

– A hétfői taggyűlésen a tulajdonosok képviselői egyhangúan jóváhagyták, hogy a DFC Kft. iránt érdeklődő cég szerepet vállalhasson a diósgyőri labdarúgásban – válaszolta érdeklődésünkre Nagy Béla, a DSM Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki arra a kérdésre, hogy kivel bővülhet a tulajdonosi kör, a következőket válaszolta: – Egyetlen olyan ajánlat van, ami napirendre került, ez pedig az Arago Zrt. vételi szándéka, ez kapott most szabad utat, ugyanis a taggyűlésen megjelentek hozzájárultak ahhoz, hogy ez a cég 51 százalékos tulajdonrészt szerezzen a DFC Kft.-ben.

Mint arról korábban már többször írtunk: a DVTK NB II-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft.-nek jelenleg a DSM Nonprofit Kft. a 100 százalékos tulajdonosa, és ez változhat meg a mostani döntés után, az adás-vételi szerződés aláírásával. Hogy ez utóbbi mikor történhet meg, arról Nagy Béla annyit mondott, hogy a szerződés akár már kedden aláírható, a kérdés az, hogy a vevő képviselője ezt mikor tudja megtenni, ugyanis ez hétfőn nem derült ki, mert az Arago Zrt. képviselője nem vett részt az ominózus taggyűlésen. A DSM Nonprofit Kft. ügyvezetője azt is elmondta, hogy az adás-vételi szerződés megkötése után a vevőnek még teljesíteni kell az általa megjelölt vállalást, vagyis a gazdasági társaság törzstőkéjének emelését (ami információink szerint 70 millió forint befizetése).

Nagy Bélától azt is megkérdeztük, hogy született-e más, a DFC Kft.-t érintő döntés a hétfői taggyűlésén, és, hogy lesz-e változás a futballvállalkozás vezetésében, de mint megtudtuk, személyi kérdésekről nem esett szó, így egyelőre Nagy Béla marad a DFC Kft. ügyvezetője, amin csak egy újabb taggyűlés összehívásával tudnak változtatni.

– Remélem, hogy ez utóbbira is hamarosan sor kerül, azok után, hogy aláírásra kerül az adás-vételi szerződés, megérkezik a pénz a DFC Kft.-hez, és bejegyzik a cégbíróságon a változásokat – tette hozzá Nagy Béla.

ÉM-BCS


Az Aragóról
Az Arago Befektetési Holding Zrt. megalakulásától kezdve elsősorban tartós befektetések megszerzésére és megtartására, illetve azok átalakítására törekedett. A társaság HB Westminster II. Kárpótlási Jegy Befektető Részvénytársaság néven 1995. október 4-én jött létre határozatlan időre, részvénytársaságként, gödi székhellyel (2123 Göd, Attila út 37.) A Társaság 1996-ban név és székhelyváltoztatást hajtott végre és jelenleg Arago Befektetési Holding Zrt. néven működik budapesti székhellyel (1113 Budapest, Bartók Béla út 152.). Fennállása során a társaság négyszer hajtott végre tőkeemelést. 1998. március 31. napján a Domestore Kft., a társaság igazgatóságának határozata alapján 1.200.000.000 Ft-tal megemelte az Arago jegyzett tőkéjét. Zártkörű kibocsátások során 2000. szeptember 7-én 2.525.000.000 Ft-tal, 2001. február 19-én 1.000.000.000 Ft-tal, majd 2001. december 19-én 646.995.000 Ft-tal növekedett a társaság jegyzett tőkéje, amely jelenleg összesen 7.000.000.000 Ft. Az Arago Befektetési Holding Zrt. alapvetően vagyonkezelési tevékenységet folytat. A társaság tevékenységét jelenlegi növekedési fázisában meghatározza a vállalatfelvásárlás és reorganizációs tevékenység.


Az Arago Befektetési Holding Zrt. jelentősebb közvetlen befektetések nem kimerítő részletezése

Megnevezés | Tulajdoni hányad | Névérték (ezer Ft)

ARAGO Ingatlanforgalmazó és Tanácsadó Rt. | 99%  | 3.015.480
ERAVIS Ingatlanforgalmazó Kft. | 100% | 200.000
FORRÁS Vagyonkezelő Rt. | 49% | 4.431.899
HUNGUEST Hotels Rt. | 51% | 4.242.000
ÖBÖL Invest. Kft. | 99% | 3.149.000

Forrás:www.arago.co.hu


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!