boon-sportoldal

2010.05.26. 15:35

Diósgyőr: ki megy, ki marad?

<p>Már szabadságon van a diósgyőri keret, nem tart foglalkozást a szakvezetés.</p>

„Nem volt váratlan, hogy szinte üres lelátók előtt jöttem ki az öltözőből, majd mentem be, hiszen nem vasárnap dőltek el a dolgok, de van bennem keserűség, hogy így alakult a klub sorsa. Érződött, hogy mindenki beletörődött...” – kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Benczés Miklós kedden, aki vasárnap estig a DVTK élvonalbeli labdarúgócsapatának vezetőedzője volt. Az évadban a negyedik... A fiatal mester úgy határozott, hogy mivel alig lenne játékos, akinek edzést tarthatna kollégáival, eltekint már a foglalkozások látogatásától.

– A kölcsönben lévők korábban elmentek, kivéve Supic, aki pályára lépett vasárnap, aztán vannak olyanok, akiktől idejekorán megváltunk, a fiatalok pedig visszatértek az NB III-as kerethez, s az U19-es együttes tagjaként az osztályozóra készülnek. Páran sérültek, vagyis körülbelül hét futballistával lehetne, lehetett volna levezetésként dolgozni, aminek szakmailag nem sok értelmét láttam – adott gyorsképet Benczés Miklós.

Nem aktuális

A tréner saját szerepvállalásáról eképpen vélekedett: „Nem a legkellemesebb helyzetben vállaltam el a posztot, de már sokszor elmondtam, hogy Diósgyőrben vezetőedzőnek lenni mindenkor megtiszteltetés... A Kaposvár elleni mérkőzésig látszódott a fejlődés, ám az utolsó találkozón már minden probléma tetőzött. Lehetett volna több rutinosabb embert bevetni, de a vereségek tudatában sem döntenék másképpen, mert szerettem volna látni, hogy a fiataljaink mire képesek. Az ezalatt az idő alatt elért kudarcokért az enyém a felelősség, ez egyértelmű.”

A szakvezető kontraktusa 2012 nyaráig szól a DVTK-nál, s hogy vállalna-e vezetőedzői posztot a jövőben is Miskolcon? „Ez a kérdés nem aktuális. Aztán ábrándozni sem szeretek... Jelenleg elég bizonytalan a jövőkép, én is kiváncsian várom a fejleményeket. Csak gyorsan történjen valami, mert az idő pénz...”

Vannak érdeklődők

Nagy volt a fluktuáció a téli szünetben, s ez várható a napokban (hetekben) is, hiszen több embernek lejár a szerződése június 30-án, akik így szabadon távozhatnak majd Diósgyőrből. Az élő kontraktussal bírók közül úgy tudjuk, hogy a Zalaegerszegen megsérült litván kapus, Mindaugas Malinauskas (aki otthon gyógyul) maradására kevés az esély, ő érte pénzt kaphat a DVTK, mintahogy Balajti Ádámért és Takács Péterért is, akik szintén csapatot válthatnak. Utóbbi megkeresésünkkor kijelentette:

– Több érdeklődő is van, ugyan konkrét neveket nem szeretnék mondani, de magyar elsőosztályú klubokról van szó – nyilatkozta az egyiptomi vb-t is megjárt futballista. – A szerződésem Diósgyőrhöz köt, ami azt jelenti, hogy ha elad, akkor jól járhat; azt hiszem, most ezzel segíthetném talán a legjobban a DVTK-t... Ha nem jön össze, akkor sem történik semmi, vállalom a másodosztályt, hiszen én is egy vagyok azok közül, akik idáig juttatták a csapatot...”

A középpályás Lippai Ákos – információink szerint – Izraelben folytathatja pályafutását.

ÉM-MI


Játékosok, szerződések

KAPUSOK:
Ivan Rados (2012. június 30.),
Giák Tamás (2012. június 30.),
Mindaugas Malinauskas (2012. június 30.).

VÉDŐK:
Vlado Jeknic (2010. június 30. – már felbontották a szerződését),
Igor Gal (2012. június 30.),
Zámbó Bence (2010. december 31. – felbontották a szerződését, kölcsönből vissza Győrbe),
Bognár Zsolt (2010. június 30.),
Sadjo Haman (2010. június 30.),
Horváth Gábor (2010. június 30.),
Zoran Supic (2010. június 30. – kölcsönből vissza Győrbe).

KÖZÉPPÁLYÁSOK:
Rohan Ricketts (2010. június 30. – már felbontották a szerződését),
Huszák Tamás (2010. június 30. – kölcsönből vissza Debrecenbe),
Roszel Róbert (2011. június 30.),
Takács Péter (2012. június 30.),
Búrány Zoltán (2010. június 30.),
Zsivoczky Norbert (2012. június 30.),
George Menougong (2010. június 30.),
Somorjai Tamás (2012. június 30.),
Lippai Ákos (2010. június 30.),
Dejan Vukadinovic (2010. június 30.),
Dobos Attila (2012. június 30.).

CSATÁROK:
Bojan Brnovic (2010. június 30. – kölcsönből vissza Győrbe),
Bajzát Péter (2010. június 30. – kölcsönből vissza Győrbe),
Balajti Ádám (2012. június 30.),
Bacsa Patrik (2012. június 30.).

A FIATALOK (akikkel 2013 nyaráig számolnak):
Bihari Gyula,
Polényi Gábor,
Kovács Bence,
Illés Richárd,
Kovács Szilárd.

A TAVASZT KÖLCSÖNBEN MÁS CSAPATBAN TÖLTÖTTÉK (TÖLTIK):
Gohér Gergő (Budapest Honvéd),
Kleiber Dávid (Budapest Honvéd, tartalék),
Ivancsics Gellért (Szigetszentmiklós),
Lipusz Norbert (Kazincbarcikai SC),
Kovács Ádám (Cigánd SE),
Horváth Szabolcs (Vecsés).

(Forrás: dvtk.eu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!