boon-sportoldal

2010.04.12. 10:38

Győzelemmel kezdtünk Lengyelországban

<p>Krynica - Bár Bob Dever és Fekti István nem voltak maradéktalanul elégedettek a találkozón látottakkal, mégis a legfontosabb, hogy győzelemmel kezdett jégkorong válogatottunk az U18-as világbajnokságon: Magyarország - Litvánia 7-2.</p>

A győzelem felé az első lépést Nemes Benjámin tette meg, aki Hardi Richárd passzátból szerzett vezetést már a 2. percben. Második találatunk szerzője Papp Csaba, aki Fekti asszisztja után volt eredményes a 7. percben. - tudtuk meg a helyszínen tartozkodó miskolciMayer Gábortól. A 12. percben a Németh Attila góljával már 3-mal vezettünk, de a harmadnak még közel sem volt vége. Az első szünet előtti utolsó percben előbb Hári János villant, majd Hardi Richárd is feliratkozott a gólszerzők közé. Ezzel már 5-0-ra vezettünk.

Ma a britek ellen

A második játékrészre kicsit megváltozott a meccs képe, ellenfelünk tördelte a játékot, de ennek ellenére Erdélyi Tamás 25. percben szerzett góljával már 6-tal vezettünk. A második harmad derekán a litvánok Bendzius góljával 6-1-re módosították az állást, de szerencsére nem hagytuk a gólt válasz nélkül. Hardi Richárd ismét gólt szerzett, most Erdélyi és Nemes passzából. A harmadik játékrészben - talán a magabiztos vezetés miatt - lankadt csapatunk figyelme, s Rulevicius 49. percben szerzett góljával a litvánok 1-0-ra megnyerték ezt a játékrészt és beállították a 7-2-es végeredményt.
Csapatunk ma Nagy-Britanniával találkozik, majd kedden egy nap pihenőt kap a VB mezőnye.

Jól kezdtek


"Igazán jól kezdtük a meccset." - jelentette ki a találkozó után Bob Dever, a magyar U18-as válogatott szövetségi edzője. "Nem gondolom, hogy az első harmadban ettől sokkal jobban játszhattunk volna. Aztán amint a meccs halad előre, kicsit rosszabbul alakultak a dolgok. Természetesen nem így akartuk befejezni az összecsapást, de a legfontosabb, hogy nyertünk. A találkozó amiatt vált kevésbé széppé, mert az ellenfelünket egyre inkább nyomasztotta az eredmény, s elég sokat szabálytalankodtak. Mi az elején elhúztunk, és ez előfordul ilyenkor a csapatoknál, hogy kicsit leül a játék. Nem mondom, hogy ez a legszebb vagy legbiztosabb módja annak, hogy hosszabb távon sikereket érjünk el, éppen ezért ezt javítandó területként kell kiemelnem az értékelésnél."
Még egyszer a végeredmény: Magyarország - Litvánia 7-2 (5-0, 2-1, 0-1)

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!