boon-sportoldal

2008.11.07. 18:29

Csoda lenne, ha megszakadna

<p>A labdarúgó NB I 14. fordulójában szombaton 18 órától a Diósgyőri VTK a Debreceni VSC-TEVA vendége lesz. Soha nem nyert még a Diósgyőr a Debrecen vendégeként élvonalbeli bajnokit...</p>

A két csapat eddigi, a Hajdúságban lejátszott 16 mérkőzéséből 13-szor a hazaiak kerültek ki győztesek, 3 alkalommal pedig döntetlenre végeztek a felek (a gólkülönbség 38-7 – természetesen a Loki javára). Ennyit a múltról, a jelenről pedig annyit, hogy sokkal több szól amellett, hogy ezúttal sem szakad meg a DVTK rossz sorozata, ugyanis a listavezető fogadja a kieső helyet éppen elkerülő, a 14. helyen álló Diósgyőrt.

– Nem tudtam erről a statisztikai adatról, azzal viszont én is tisztában vagyok, hogy csak nagyon kevés csapatnak sikerült az utóbbi években pontokkal hazatérnie Debrecenből – mondta Sisa Tibor, a DVTK szakvezetője. – Nem akarok senkit sem áltatni, ha a táblázaton elfoglalt helyezések alapján a két együttest összehasonlítjuk, illetve figyelembe vesszük a csapatok körüli összes tényezőt, gondolok itt elsősorban a sérültjeinkre, akkor kiderül, hogy nem táplálhatunk vérmes reményeket. A hitünk viszont segíthet bennünket abban, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk, amit sikerként könyvelhetünk el.

A hiányzók

A Debrecen elleni meccset kihagyók névsora jelentős: Milicic sárga lapok nem szerepelhet, Kállai térdszalag-szakadása miatt nem játszhat, Lakatos ágyéksérüléssel bajlódik, Köteles és Stanic combizom szakadás miatt dőlt ki, Búrány pedig az egyik edzésen kapott rúgást.

Várható kezdők
A DVTK szakvezetőjének elmondása szerint várhatón a Vojinovic vagy Somodi - Bokros, Sebők V., Menyhért, Góhér – Pintér, Kamber, Takács P. – Ahodikpe, Tóth M., Lipusz összetételű kezdőcsapat fut ki a pályára Debrecenben.

– Utóbbi játékos sérülése komolyabb annál, mint az elsőre gondoltuk, így az ő játéka erősen kérdéses – tudtuk meg a DVTK szakvezetőjétől, akit arról is kérdeztünk, hogy kivel kezdődik majd a kezdőcsapat névsora. – Azt hiszem azzal nem mondok újat, hogy Somodi és Vojinovic közül kerül ki a meccs hálóőre. Mindketten lehetőséget kaptak 1-1 ligakupa meccsen, és még a pénteki délutáni edzés előtt sem voltam benne biztos, hogy kinek szavazok majd bizalmat, valószínűleg csak a meccs napjára fog megérlelődni bennem a döntés a kapusposzttal kapcsolatban is.
Ugyanis nem az egyetlen poszt, ahol váltani kell az előző bajnokihoz képest, Milcic kiesésével a védelmet is át kell szabnia Sisa Tibornak, aki erről csupán annyit volt hajlandó mondani: igyekszik a lehető legjobb megoldást megtalálni erre a helyzetre.

A helyszínen

A vendégszurkolók számára a találkozó helyszínen, a mérkőzés kezdete előtt másfél órával kezdik meg árusítani a belépőjegyeket, amelyek egységesen 1200 forintba kerülnek.

A múlt

A két csapat legutóbbi 10, Debrecenben lejátszott élvonalbeli bajnokija:
1980/81: DMVSC – DVTK 0-0
1981/82: DVMSC – DVTK 2-1

1982/83: DVSC – DVTK 3-0

1997/98: DVSC-Epona – DFC 2-1

1998/99: DVSC-Epona – DFC 5-0

1999/00: DVSC – DFC 2-0
2004/05: DVSC-AVE – DVTK-BFC 1-0
2005/06: DVSC-AVE – DVTK 2-0

2006/07: DVSC-TEVA – DVTK 1-1
2007/08: DVSC-TEVA – DVTK 3-0

Kapcsolódó cikkek:

  • Íme a DVTK költségvetése!
  • Sisa Tibor: "Igazságos döntetlen"  
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!