boon-sportoldal

2008.10.14. 17:13

Tóth Mihály: maradt a két meccs

<p>Kedden&#160;délután a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága napirendre tűzte a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata csatárának, Tóth Mihálynak a beadványát.</p>

A gólerős csatárt az NB I legutóbbi fordulójában, a 10. játéknapon, Nyíregyházán állította kiBede Ferenc játékvezető, 2-1-es diósgyőri vezetésénél, a 34. percben, miután egy lefordulást követően a támadó keze a hazaiak játékosának, Hegedűs Tibor testén csattant (a meccs vége 2-2 lett). Az esetet követően a csatárt két bajnoki meccsre tiltotta el a fegyelmi bizottság, de Tóth Mihály beadványt jutatott el a testülethez, amelyben kérte büntetésének mérséklését.

- Kedden délután meghallgatták Tóth Mihályt, de a fegyelmi bizottság helyben hagyta a két meccsre szóló eltiltást – tájékoztatta honlapunkat Farkas Gábor, a DVTK technikai vezetője. – Történt mindez azért, mert állásfoglalásuk szerint a videó felvételről, amelyet megtekintettek, nem lehetett pontosan megállapítani, hogy mi történt, és ilyen esetekben a játékvezetői jelentést kell bizonyító erejűnek tekinteni, amiben az szerepelt, hogy a játékosunk arcon ütötte a nyíregyháziak játékosát. De nem az volt az egyetlen diósgyőri ügy az fb előtt, ugyanis a klub is idézést kapott ezzel a meccsel kapcsolatban, mégpedig azért mert a vendégszektorban pirotechnikai eszközöket használtak, és az ettől keletkezett füst miatt néhány percig állt a játék a pályán. Az esetet szankcionálták, de szerencsére a lehető legenyhébb büntetést szabta ki grémium: a soron következő idegenbeli meccsen, a jövő hét végén Siófokon 10 fős rendezői gárdát kell fogadnia szurkolói mellé a DVTK-nak a saját költségén, illetve szintén klubunk költségére szövetségi ellenőrt küldenek a mérkőzésre. Ugyanakkor az is érzékelhető volt az fb ülésén, hogy a következő szurkolói rendbontásnál jelentős pénzbüntetésre számíthat a DVTK, éppen ezért ezúton is kérem a drukkereket, hogy a vasárnapi Újpest elleni bajnokin kerüljék el a rendbontást, segítsék úgy a csapatot szurkolásukkal, hogy a meccs pozitív értelemben véve a hangulata miatt maradjon emlékezetes.

Kapcsolódó cikkek:

Zsinórban negyedszer emberhátrányban
Zsinórban negyedszer fordult elő a Nyíregyházán megrendezett Nyíregyháza – Diósgyőr élvonalbeli bajnokik történelmében, hogy a DVTK nem fejezte be 11 emberrel a mérkőzést.

Tóth Mihály: 2 meccs
A Nyíregyháza SFC – DVTK (2-2) mérkőzésen a 34. percben könyöklésért kiállították Tóth Mihályt.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!