boon-sportoldal

2008.10.15. 16:38

A Szentistvánt üldözők csatája

<p>A kérdés az: ki marad a listavezető Szentistván nyomában a második és a negyedik közül.</p>

A labdarúgó Intersport megyei II. osztály Közép csoportjának hétvégi, 11. fordulójában, vasárnap 14.30-tól a második helyen álló Sajószöged a negyedik helyezett Emőd otthonában lép pályára. A két csapat között jelenleg 3 pont különbség van, de a hazai együttesnek még van egy elmaradt meccse, vagyis egy találkozóval kevesebbet játszott. A csoportot a Szentistván vezeti, akik 2 ponttal előzik a Szögedet.

Kieső játékosok

– Igazából csak egy kapusunk volt, de nemrégiben megsérült és azóta már meg is műtötték, az ifi kapus szállt be helyette – mondta Toperczer Tibor, az Emőd edzője. – A 9. fordulóban három gólt kaptunk, igaz akkor nyertünk, a múlt héten négyet, úgy, hogy 3-0-ra vezettünk, az ellenfél fordított, és úgy lett 4-4-es döntetlen a vége. Sajnos, nem csak ezen a poszton nem állunk jól, az első számú szabadrúgás rúgónkat Tarnóczit, az előző fordulóban kiállították, utolsó emberként elkövetett szabálytalanság miatt, ami szerintem nem volt az, de ezt inkább hagyjuk. Borzasztó helyzetbe kerültünk, de nem azért mondom, mert sajnáltatni akarom magunkat. Azért vagyunk, hogy oldjuk meg a feladatot, az lesz a legjobb csapatunk, amelyik vasárnap pályára lép majd.

A mérkőzés esélyeiről az emődiek szakvezetője a következőket mondta:

– Tudom, hogy Sajószöged feni ránk a fogát, az elmúlt időszakban kétszer is legyőztük őket, gondolhatják, hogy ha most nem vernek meg minket, akkor semmikor. Tény, hogy voltunk már jobb helyzetben is, de ettől függetlenül úgy megyünk ki a pályára, hogy nyerni akarunk, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz. Szerintem sportszerű mérkőzést játszik majd a két csapat, és ha mindkét együttes a legjobb tudását nyújtja, akkor jól fognak szórakozni a nézők. Tény, hogy mi idegenben jobban szerepeltünk eddig, az egyetlen vereségünket is a Nyírjes-Szirma ellen, idehaza szenvedtük el. Most, látatlanban egy döntetlennel elégedett lennék, azzal, hogy majd tavasszal visszavágunk a szögedieknek.

Győzni mennek

– Mi egyértelműen győzni megyünk, nem szeretnénk a dobogó második fokáról lejjebb csúszni – jelentette ki Ládi Balázs, a Sajószöged szakmai vezetője. – Úgy gondolom, hogy kedvezően alakult számukra az Emőd hétvégi eredménye, pontot vesztettek idegenben, az egyik játékosukat ki is állították, úgyhogy bizonyára eltiltás vár rá, mindemellett úgy ítélem meg, hogy kapusgondjaik is vannak. Mindezek ismeretében, és persze bízva magunkban, arra számítok, hogy gólt, gólokat fogunk tudni rúgni, annyit, ami elég lesz, ahhoz hogy a három pontot begyűjtsük.

Ládi Balázstól azt is megkérdeztük, hogy elégedett-e a csapat jelenlegi helyezésével, aki azt mondta, hogy ,,a szezon előtt a célkitűzés az első három hely valamelyikének a megszerzése volt, úgyhogy igen", majd arra a kérdésünkre, hogy mi az oka annak, hogy a tavalyi szezonhoz képest óriás előrelépést tettek (a kiesés elkerülésért küzdő együttesből élcsapattá váltak), a következő válasz érkezett:

– Két meghatározó játékost sikerült igazolni irányító posztra, Kovács András és Szemán Péter személyében, akik mindketten Hajdúnánásról érkeztek, ugyanakkor a védelmünk is stabilizálódott azzal, hogy az ifi csapatból felkerült Hajas Bálint. Továbbá úgy érzem, hogy most kerültek arra a posztra a játékosok, ahol a legjobb teljesítményt tudják nyújtani.

Mindet vasárnap

A labdarúgó Intersport megyei I. osztályban és a megyei II. osztály mindhárom csoportjának soros fordulójában az összes meccset vasárnap 14.30-tól játsszák a munkanap áthelyezés miatt. Így ezen a napon összesen 33 bajnokira kerül sor a négy csoportban. A megyei labdarúgó szövetség a szűkös játékvezetői létszám miatt nem tud játékvezetői hármast küldeni mindenhová, így lesz olyan helyszín, ahol csak ketten, egy játékvezető és egy asszisztens működik majd (néhány megye II-es meccsen fordulhat ez elő).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!