boon-sportoldal

2008.03.28. 11:15

Spiciék gyári Mitsubishi WRC-vel

<p>Miskolc - Gyári Mitsubishi Lancer WRC-vel versenyez a miskolci Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós az Országos Rali Bajnokság idei futamain. A nagyközönség április 2-án Miskolcon testközelből is megnézheti a ,,csodagépet"!</p>

A Hell Racing Team párosa 2006-ban három futamon szerepelt a gyári Mitsubishi-csapat színeiben, a 2006-os Veszprém Ralin pedig Spitzmüller szerezte meg a Lancer WRC első murvás futamgyőzelmét.
- Nagyon, nagyon jó érzés ismét azzal a csapattal versenyezni! Nagy múltú, gyári csapatról van szó, ahol a világ legkiválóbb pilótái versenyeztek korábban - nyilatkozta Spitzmüller Csaba. Ugyanazokkal a szerelőkkel fogunk együtt dolgozni, akikkel két éve. Pályafutásom során pedig először fordul elő, hogy már a szezonnyitó futamon olyan autóval állhatunk rajthoz, ami versenyképes, és amivel akár a bajnoki címért is harcba szállhatunk.

Döntő lehet

Szabady Levente, a Hell Racing Team csapatvezetője ugyancsak boldog, hogy újra együtt dolgozhatnak a Mitsubishi gyári csapatával:
- Az idei évben a mínuszolás eltörlése miatt a megbízhatóság még fontosabb tényezővé vált, ezen a téren pedig egy gyári csapat által képviselt tapasztalat és háttérbázis döntő lehet. Bár tavaly nem tudtuk megteremteni az anyagi bázisát, hogy a Mitsubishi-csapat színeiben versenyezhessünk, a kapcsolatunk megmaradt és sportbarátivá fejlődött. Bízom benne, hogy a magyar rali színvonalát is tudjuk növelni a Mitsubishi Lancer WRC-vel és hogy még több szurkolót tudunk kicsábítani a pályák szélére.

A Mitsubishi Motorsport Ltd, vezetője, John Easton elárulta, hogy a legfrissebb fejlesztésű, 2007-es autót hozzák Magyarországra. Sőt! A Hell Racing Team és a 15. Miskolc Rally szervezőinek jóvoltából jövő szerdán (a tervek szerint 17 órától) a Lancer WRC-t Miskolcon, a népkerti Speedway Arénában megcsodálhatják az érdeklődők.

Bajnoki cím a cél
- Nagyon sok mindenben gondolkoztunk az idei évre. Végül a csapatunk névadó partnere, a Hell Energy Drink úgy döntött, hogy minden eddiginél komolyabb promócióval szeretne megjelenni a raliban - jelentette ki Kazár Miklós navigátor. - A korábbi partnereink is mellénk álltak a kezdeményezésben és így sikerült összeállítanunk a költségvetését. A csapatnak hatalmas munkája van ebben az autóban, és mindenki nagyon tüzes, ezért nem is lehet más a célunk, mint a bajnoki cím megszerzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!