boon-sportoldal

2008.03.11. 14:24

Népszerűsítik a DVTK Akadémiát

<p>Miskolc – Március 15-én 10 órától a diósgyőri műfüves pályán DVTK utánpótlás-tornára kerül sor. A cél nem más, mint az induló fociosztályok, azaz a DVTK Akadémia népszerűsítése.</p>

A viadalon részt vesznek a Herman Ottó Általános Iskola, a Könyves Kálmán Általános Iskola és a Hunyadi Mátyás Általános Iskola 7-, 9-, és 11 éves labdarúgói és a DVTK különböző korosztályos csapatai.

Az NB I-es diósgyőri labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője, a DVTK Akadémia ,,megálmodója", Dlusztus Imre Szegeden másfél évtizeddel ezelőtt részt vett a Tisza Volán Focisuli megalapításában. Ez a klub nevelte többek között Köteles Lászlót, Dénes Zsoltot, Szabics Imrét, Hrepka Ádámot, Völgyi Dánielt, Laczkó Zsoltot, vagy éppen Kecskés Tamást is.

Idén ősztől

Az utánpótlás szakember az MLSZ illetékes bizottságának vezetőjeként 2000-ben kezdeményezője és elindítója volt a Bozsik-programnak. Dlusztus Imre kiemelt fontosságot tulajdonít a miskolci iskolákban létrehozandó fociosztályoknak, majd a futballakadémia elindításának. A miskolci önkormányzat illetékesei és több iskola vezetője a Diósgyőr FC Kft. kezdeményezésére úgy döntöttek, hogy már 2008 őszén három általános iskolában (1.- és 5. osztályban), valamint egy középiskolában a DVTK szakmai felügyeletével elindulnak a labdarúgó osztályok.

Jövő szerdán
A Herman Ottó Általános Iskola a sportosztályba jelentkező óvodásoknak március 19-én játékos képességfelmérést tartanak a DVTK szakemberei 16-18 óráig az iskola tornatermében.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!