boon-sportoldal

2008.03.21. 08:01

Keményen küzdenek egymásért

<p>Ózd - Az ózdi győzelem után, szombaton Miskolcon megnyerheti az idei Pannon-kupát a férfi kézilabda-válogatott.</p>

Hullámzó teljesítményt mutatott, de hatalmas küzdeni akarással játszott csütörtökön későn este a rendkívül fiatal átlagéletkorú magyar válogatott a szlovénok ellen a Pannon-kupa nyitónapján. Az ózdi sportcsarnokban másfélezer fanatikus drukker előtt a magyarok kiharcolták a győzelmet, a szívósan harcoló déliekkel szemben. Skaliczky László csapatában különböző okok miatt számos meghatározó kézilabdázó hiányzott, de akik lehetőséget kaptak, azok igyekeztek élni ezzel.

Nincs foghíjas csapat

- Számos fórumon az jelent meg, hogy Ózdon egy foghíjas magyar válogatott lép pályára, de ez semmilyen formában nem lehet és nem is igaz - jelentette ki az ózdi találkozó lefújása után Gál Gyula, a mieink beállósa. - Való igaz, hogy egy-két játékos hiányzik, de aki felmegy a pályára, annak az utolsó pillanatig küzdeni kell a nemzeti színekért. A formálódó fiatal csapatunk igyekezett kiszolgálni ezt a fantasztikus közönséget. Voltak hibák, persze, hogy voltak. De szerencsére a közönség a jó szándékot és a tenni akarást díjazta. Ha ilyen felfogásban játszunk Miskolcon a románok ellen, akkor azon a találkozón sem lehet probléma.

Skaliczky László  szövetségi-kapitány valamennyi benevezett mezőnyjátékosának több-kevesebb ideig játéklehetőséget biztosított Ózdon. A csapatépítés jegyében tehát azok is bizonyíthatták a képességüket, akik eddig csak ritkán fértek oda a szűkebb keretbe. Bakos György révén újoncot avatott nemzeti csapatunk, de a társak igyekeztek a beilleszkedését megkönnyíteni. A mérkőzés legjobb magyar játékosában a jobbszélső Iváncsik Tamást választották.

Jobban koncentrálni

- Nagyszerű volt a hangulat, és az elején rendkívül jól pörgött a társaság - emlékezett vissza az ózdi összecsapásra a veszprémiek játékosa - Aztán egy kicsit érthetetlen okok miatt megálltunk, de mindvégig kézben tartottuk az irányítást. Nyertünk, ami nagyon fontos morális szempontból is. Az ilyen győzelmek erőt adnak, és összekovácsolják a társaságot. Szeretném, ha Miskolcon egy picivel jobban koncentrálnánk, és az ottani publikumnak is örömet tudnánk szerezni. Szombaton legalább olyan szép estét szeretnék átélni, mint amilyet az ózdiak nyújtottak nekünk.

A mérkőzésen egyébként ketten is debütáltak: Iváncsik Tamás az ötvenedik, a Dániában légióskodó Császár Gábor pedig hetvenötödik válogatottságát ünnepelte. A románok ellen szombaton a borsodi megyeszékhelyen is lesz kit ünnepelni, ennyit már előre elárulhatunk.

Jegyzőkönyv

MAGYARORSZÁG-SZLOVÉNIA 33-29 (15-14)
Ózd, 2000 néző. V: Lemme, Ulrich (németek)

Magyarország: MIKLER - GULYÁS (4), Gál (3), ILYÉS (5), Schuch (1), NAGY K. (4), Törő (2) Csere: Fazekas (kapus), Császár (4), Rédei (-), Halász (1), Bakos (-), Sutka (-), GREBENÁR (3), ZUBAI SZ. (3), IVÁNCSIK T. (3). Szövetségi-kapitány: Skaliczky László.
Szlovénia:
REZAR - Gajic (3), NATEK (5), Mlakar (2), SPILER (7), Praznik (1), RAPOTEC (4), Csere: Voncina (kapus), Miklavcic (1), M. Zvizej (-), Dujmovic (1), BRUMEN (4), Skube (1). Szövetségi-kapitány: Pozun Miro.
Kiállítások: 12, ill. 4 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 2/2.

Főtitkári elismerés
Amikor Borsod megyében játszik valamelyik válogattunk, akkor egész biztos, hogy nincs lutri - mondta Sinka László, az MKSZ főtitkára. - Rendkívül örömteli, hogy ebben a térségben ennyire szeretik a válogatottjainkat, hiszen szinte mindenhol telt ház előtt játszhatunk. A szlovénok ellen a fiúk mindent elkövettek, az ózdi közönség pedig nagyon hálás volt minden egyes szép megmozdulásért. Hiba nélkül senki sem játszik, de hát ettől szép a kézilabda. Meg attól, ha tele van egy sportcsarnok, és ilyen hangulatot varázsolnak, mint ezen az estén Ózdon. Egész biztos, hogy a város és a szövetség között a gyümölcsöző kapcsolat tovább folytatódhat.


Kapcsolódó cikkek:

  • Fókuszban a fiatalok fejlődése
    Az év eleji norvégiai Európa-bajnokság és a soron következő világbajnoki selejtező között félúton megyénkben Pannon Kupázik a magyar férfi kézilabda-válogatott.
  • Csütörtöktől Pannon Kupa Borsodban
    Ózdon és Miskolcon is pályára lép a magyar férfi kézilabda-válogatott, de Mezőkövesden is lesz meccs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!