boon-sportoldal

2007.11.28. 06:25

Kiszáll a T-Mobile a kerékpársportból

<p>Megvonja támogatását és kiszáll a kerékpársportból a T-Mobile tulajdonosa, a Deutsche Telekom német távközlési cég - jelentette be az óriásvállalat kedden délután.</p>

A lépés azt jelenti, hogy a cég nem támogatja többé a világ egyik legismertebb kerékpárcsapatát - amely ráadásul a mobilszolgáltató nevét is viseli. A csapat az utóbbi időkben leginkább a doppingbotrányairól volt híres, ezért a Telekom nem kíván tovább együttműködni a német együttessel. Az óriásvállalat 16 éven keresztül támogatta a sportolókat.

"Azért döntöttünk e lépés mellett, hogy megóvjuk a T-Mobile nevet az utóbbi időben kirobbant doppingbotrányoktól. Sokat dolgoztunk, hogy megtisztítsuk a kerékpársportot, de a támogatásra szánt összeget ezentúl inkább máshol kívánjuk elkölteni" - jelentette be Hamid Akhavan, a T-Mobile cég főnöke.

A T-Mobile csapatot több doppingbotrány is sújtotta az utóbbi időben. Tavaly júliusban például kirúgták az 1997-es Tour de France győztes Jan Ullrichot, miután belekeveredett egy spanyol dopping-ügybe. Ullrich azóta visszavonult a kerékpározástól, ártatlanságát azonban továbbra is fenntartja. Idén júliusban is megváltak egyik sportolójuktól, a német Patrik Sinkewitz vérében találtak a megengedettnél nagyobb mennyiségű tesztoszteront.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!