Vegyész RC: A kis pontok is számíthatnak

Kazincbarcika - A rangidős feladó, Toronyai Miklós bízik abban, hogy a VRCK okozhat meglepetést Szalonikiben.

Kazincbarcika - A rangidős feladó, Toronyai Miklós bízik abban, hogy a VRCK okozhat meglepetést Szalonikiben.

A MAFC-BME elleni, szombati bajnoki találkozó után a Bajnokok Ligája visszavágója vár a Vegyész RC Kazincbarcika élvonalbeli férfi röplabdacsapatára. Amint az ismert, a BL-selejtező 1. fordulójának első találkozóján az észak-borsodiak a múlt hétfőn pályaválasztóként Nyíregyházán 3:2-es vereséget szenvedtek a görög PAOK együttesétől. A visszavágót szerdán 18 órától rendezik Szalonikiben. A sárga-kék társaság hétfőn 15.45-kor indult el Kazincbarcikáról, hogy egy Vecsésen eltöltött este után ma kora reggel a macedón fővároson, Szkopjén keresztül a görög városba érkezzen. A csapat nem volt hiányos, a keret valamennyi tagja buszra szállt, az a Gebhardt Norbert is, aki az első felvonáson nem tudott beállni kézsérülés miatt, és akinek a játékára ezúttal is kevés esély mutatkozik. A csapat ma 19 órától tart tréninget a PAOK Sport Arénában, aztán a második meccs előtti edzést szerdán 11 órától vezényli majd Marek Kardos vezetőedző. A hírek szerint Görögországban nem lesz Vegyész-szimpatizánsok nélkül a gárda, mintegy 20 szurkoló utazik Szalonikibe, akik majd kiegészülnek a macedón nyitásfogadó-ütő, Vlado Milev baráti, rokoni társaságával.

Négy magyar arany

A gárda rangidőse az 1979-es születésű feladó, Toronyai Miklós, aki 20 évvel ezelőtt játszott először nemzetközi kupatalálkozót, mégpedig azok után, hogy az Nyíregyháza VSC-Szabolcs Gabona csapatával megnyerte a magyar bajnokságot.

– Emlékeim szerint az első fordulóban, a Bajnokok Kupájában egy bosnyák vagy egy albán csapat volt az ellenfelünk, és két hazai összecsapáson kiejtettük őket. Aztán érkezett a szerb Vojvodina, amely elbúcsúztatott bennünket – mondta a VRCK röplabdázója. – A Nyíregyházával még 2000-ben ezüstérmes voltam a bajnokságban, s akkor a CEV Kupában a román Nagybánya volt a rivális. A Bujtosi csarnokban győztünk 3:1-re, de kinn 3:0-ra kikaptunk de úgy, hogy voltak vitatható pillanatok és körülmények. A 2003-as barcikai aranyérmes keretnek még nem voltam a tagja, de az egy évvel későbbinek már igen. Utána a 2006-osnak, illetve a mostani, 2018-asnak is. Közte volt két román bajnoki elsőségem a Constantával, az egyik alkalommal, a második évemben a Challenge Kupában bronzérmet nyertünk Izmirben a négyes döntőben, a görög Patraszt verve a helyosztón. Még érdekességképpen libanoni ezüstöm is van… Ha valaki azt mondja nekem 1998 őszén, hogy húsz évvel később még Bajnokok Ligája találkozóra fogok utazni, erős kétségekkel fogadtam volna…

Az esélyekről is

De az élet mégis így hozta, a múlt héten és most is a legrangosabb sorozatban léphet pályára Toronyai Miklós.

– Amikor a klubvezetéstől megtudtuk, hogy indulunk a sorozatban, nyilván nagyon örültem ennek, ilyen korban nem mindenki játszik ilyen rangos kupában… – mondta a barcikai röplabdás. – Ami pozitívum, hogy nem kell közel 40 évesen sem noszogatni, hogy dolgozzak, nem lógok ki a sorból sem fizikálisan, sem technikai értelemben, csak a regeneráció kicsit hosszabb. A görögök elleni első mérkőzésen egy nyitásra küldött fel Marek Kardos, nyilván az ember azért sportoló, hogy minél többet játsszon, de tisztában vagyok a helyzetemmel, és semmi gond nincs azzal, ha csak pillanatokat kapok. Viszont: Zágrábban a Közép-Európa Kupában én játszottam végig, illetve a bajnokságban Pécsett és a MAFC ellen. Ekkor az utolsó játszmában váltott Carlos Páez. Vezetőedzőnk jól megtalálta az egyensúlyt, a pihenés-játék arányt, minden poszton, feladóban is. Ez jó. Mi lesz a PAOK ellen? Ha azt játsszuk, amit itthon, még lelkesebben. A ,,kis pontok” a mi oldalunkra billennek, akár lehet meglepetés, de a görögök az esélyesek.


BL, selejtező, 1. forduló, első mérkőzések

Vegyész RC Kazincbarcika (magyar) – PAOK Szaloniki (görög) 2:3

Ford Store Levoranta Sastamala (finn) – Istanbul BBSK (török) 2:3

OK Mladost Brcko (bosnyák) – Neftohimic 2010 Burgas (bolgár) 1:3

Mladost Zagreb (horvát) – Vojvodina NS Seme Novi Sad (szerb) 2:3

Viking TIF Bergen (norvég) – Chaumont VB 52 HM (francia) 0:3

CV Teruel (spanyol) – Lindemans Aalst (belga) 3:0

Abiant Lycurgus Groningen (holland) – Posojilnica Aich/Dob (osztrák) 1:3

Sahtyor Soligorsk (fehérorosz) – United Volleys Frankfurt (német) 0:3

A főtáblára jutáshoz a mostanin kívül még két fordulót kell sikeresen vennie egy csapatnak.


[related-post post_id="4017825"]

[related-post post_id="4012662"]

[related-post post_id="4011435"]

[related-post post_id="4011429"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!