BOON - Sport - Triatlon

2017.09.14. 16:05

Tiszaújvárosiak utaztak a világbajnokságra

Tiszaújváros - Három tiszaújvárosi sportoló vesz részt Hollandiában a triatlon vb-n.

Tiszaújváros - Három tiszaújvárosi sportoló vesz részt Hollandiában a triatlon vb-n.

A triatlonosok idei legnagyobb megmérettetését, az elit világbajnoki széria nagy döntőjét, illetve a juniorok és a 23 éven aluliak világbajnokságát az előttünk álló hétvégén rendezik meg Hollandiában. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub három sportolóval képviselteti magát a rotterdami erőpróbán. A mix-váltóval idén junior Európa-bajnok Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor, valamint az U23-as egyéni Eb-bronzérmes Dévay Márk három héten át Franciaországban, magaslati edzőtáborban készült a viadalra.

Putnóczki Dorka és Leh­mann Csongor múlt hétvégén Németországban, az aktuális Bundesliga-futamon volt érdekelt, mely egyfajta próbaversenyt jelentett számukra, hiszen az ottani körülmények megegyeztek azzal, ami a világbajnokságon is várható. Míg Putnóczkit picit visszafogta az esővel nehezített technikás kerékpáros pálya, így 15. lett, Csongor valósággal „lubickolt” az elit mezőnyben, ahol végül ötödikként zárt. Dévay Márk a hazai rendezésű, velencei Európa-bajnokságon elért bronzérme után még inkább a világbajnokságra koncentrált.

Mindent alárendeltek

– Az utóbbi egy hónapban a vb-re való felkészülésnek rendeltünk alá mindent, úgy érzem, jól sikerült versenyzőink formába hozása – mondta az elutazás előtt Lehmann Tibor klubelnök-vezetőedző, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke. – Esős, hűvös időjárásra számíthatunk, melyhez jön a városi, rendkívül technikás kerékpáros pálya, de erre is külön készültünk. Bízom benne, hogy a magyar küldöttség, köztük saját sportolóinkkal, sikerrel abszolválja a szezon legnagyobb versenyét.

ÉM-SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!