Labdarúgás

2019.05.14. 21:30

SVSE: harc a bennmaradásért

A Sajóbábony VSE-t a Füzesgyarmati SK ellen az elnök vezette győzelemre.

Berecz Csaba

A labdarúgó NB III. Keleti csoportjában szereplő Sajóbábony VSE csapata múlt vasárnap hazai pályán győzte le az élcsoportba tartozó Füzesgyarmati SK csapatát 4–2-re, és ezzel elmozdultak az utolsó helyről, ahová egy héttel ezelőtt csúsztak. Mindezt az elnök, Hronyecz Norbert vezérletével érték el, ugyanis a nyolc nappal ezelőtt lejátszott, a Gyöngyösi AK elleni idegenben 4–1-re elveszített meccs volt az utolsó, amelyen a bábonyiaknál Kriston István ült edzőként a kispadon.

Nagyon nehéz volt

– Nagyon nehéz volt a múlt hetünk, az utolsó helyre estünk vissza, és ezzel összefüggésben vetődött fel, hogy mit kellene tennünk, hogy egy esetleges győzelemmel visszahozzuk a veszni vágyó reményeinket, amelyeket a bennmaradással kapcsolatban táplálunk – mondta Hronyecz Norbert. – Ennek kapcsán került sor közös megegyezéssel szerződésbontásra a klub és Kriston István között, amit személy szerint nagyon sajnálok. Emberileg és edzőként is tisztelem őt, nagyon nehéz feladatra vállalkozott az évad elején, és nagyon sokat dolgozott azért, hogy a cél közelében maradjunk, hogy az NB III.-as tagság megőrzésére legyen esélyünk. Ugye tavaly mi még a megyei I-ben szerepeltünk, a feljutás után egy új csapatot kellett építeni, olyan játékosokkal, akiknek kevés tapasztalatuk volt ebben az osztályban. A heti edzésszámot növelni kellett, ez is pluszt jelentett, és még nagyon sok minden más is. Kriston István és a csapat között megfelelő volt az összhang, és mivel jó szakember, ha egy picivel jobbak a lehetőségeink, akkor most előrébb tartanánk. Sajnos, mivel ebben az osztályban nekünk a legszűkösebb a költségvetésünk, azzal együtt is, hogy az önkormányzat, a saját erőforrásaihoz képest kiemelkedő támogatásban részesít minket, nem volt lehetőségünk arra, hogy az átigazolási időszakokban tapasztalt játékosokkal töltsük fel a keretünket. A rutint menet közben kellett megszerezni, és remélem, hogy van már annyi, hogy a hátralévő meccseken ezt eredményesen kamatoztatni tudjuk.

Nem marad edző nélkül

A Füzesgyarmati SK ellen elért sikerrel kapcsolatban megjegyeztük a bábonyi elnöknek: lehet, hogy edzőt sem kell hoznia, hiszen a kispadról ő is győzelemre tudja vezetni a csapatot.

– Ezt nem így látom, ez a mostani siker sem az enyém, a csapat érte el, és nagyrészt Kriston István korábbi munkájának köszönhető. És nem utolsósorban Thür Antal erőnléti edzőnek, valamint egy olyan szakembernek, akivel az elmúlt napokban sokat beszélgettem, és az általa elmondottak segítették a munkánkat – válaszolta Hronyecz Norbert, aki arra a kérdésre, hogy kiről van szó, így felelt: – Hamarosan kiderülhet, mert jó esély van rá, hogy ezen a héten a bajnokság hajrájára átveszi a csapat irányítását. Három forduló, három meccs van hátra, és ezeken mindent meg fogunk tenni azért, hogy megőrizhessük az NB III.-as tagságot. Úgy számoltunk, hogy két győzelem kell a bennmaradáshoz, és ha olyan játékot mutatunk, mint a múlt hét végén, akkor ezt elérhetjük. Bízom a csapatban, az én szememben ők a legjobbak, ezért képviselik ők Sajóbábonyt a pályán.


Vígh Ferenc érkezhet

Lapunk értesülései szerint a bábonyi elnök ,,szakmai konzulense” az elmúlt napokban Vígh Ferenc volt, aki legutóbb a szintén az NB III. Keleti csoportjában szereplő Eger SE edzőjeként dolgozott. A borsodi trénernek március 6-a óta nincs csapata, és ezen a héten szerdáig nem is lehet, mert 2019. május 15-ig tiltották el a labdarúgással kapcsolatos minden tevékenységtől. Az eltiltás előzménye az, hogy a 2018. október 21-én lejátszott Cigánd SE–Eger SE (0–1) bajnoki során Vígh Ferencet kiállították, a lelátóra küldték, mert megsértette a játékvezetőt, és emiatt 8 meccsre eltiltották. Még tartott az edzőként ,,összeszedett” büntetése, amikor játékos minőségben foglalt helyet a kispadon, a 2019. március 3-án megrendezett Eger SE–Nyírbátori FC (0–4) bajnokin. Ez utóbbi meccsen a játékvezető asszisztensét sértette meg, emiatt piros lappal küldték el a pálya mellől, és ennek lett a fegyelmi határozata az, hogy május 15-ig nem végezhet a labdarúgással kapcsolatos tevékenységet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!