BOON - Sport - NB III.

2018.07.04. 18:27

„Vérátömlesztést” kapnak a putnokiak

Putnok - A rajtnál rá sem lehet majd ismerni az NB III-as észak-borsodi labdarúgó együttesre.

Putnok - A rajtnál rá sem lehet majd ismerni az NB III-as észak-borsodi labdarúgó együttesre.

A Putnok FC együttese hosszú évek óta meghatározó szerepet játszik a labdarúgó NB III Keleti csoportjában. Koszta Péter vezetőedző – aki főállásban testnevelő tanárként dolgozik a város intézményeiben és továbbra is tisztében marad – szerint az augusztus 4-én kezdődő 2018/19-es szezonban szintén nyugodt szereplésre számítanak, bár az erőgyűjtés kezdetére keretük alaposan kicserélődik.

Néhány nap alatt

Eddig ugyanis kilencen jelentették be távozásukat: Balogh Alex (támadó), Egyed Balázs (kapus), Fehér Balázs (középpályás), Gál Benedek (védő), Gál Szabolcs (középpályás), Sápi József (támadó), Szemere Balázs (védő), Tóth Szabolcs (középpályás) és Zimányi Adrián (védő) intett búcsút a putnokiaknak. A felsoroltak közül Egyed Mezőkövesden, Szemere külföldön, Tóth Sz. valószínűleg a fővárosban, Zimányi A. pedig Tállyán folytatja pályafutását, a többiekről nincs híre a trénernek.

– Átigazolási terveink egyelőre képlékenyek – jegyezte meg Koszta Péter. – Az már biztosnak tűnik, hogy a Pénzügyőrtől hozzánk kerül Csicsvári Milán, a védőről köztudott, hogy Diósgyőrben nevelkedett. Kazincbarcikáról több labdarúgót kapunk, és arról is döntés született már, hogy a Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatától átveszünk néhány tehetséges fiatalt. A tárgyalások, az ügyintézések zajlanak, pár nap alatt biztosan pontot teszünk az egyeztetések végére. A vérátömlesztést követően teljesen új gárdát építünk, ez a művelet ismerős számunkra, többször jártunk már hasonló cipőben és sikeresen oldottuk meg a feladatunkat.

Környékbeliek

A gömöriek július 9-től hazai környezetben dolgoznak, átépített sporttelepük alkalmas a komoly munkavégzésre, szükség esetén a városban, sportcsarnok és uszoda is szolgálja a csapatot.

– Felkészülési mérkőzéseink menetrendjét már elkészítettük, csupán az órarendet alakítjuk majd a pillanatnyi igényeinkhez – folytatta a szakember. – Öt környékbeli ellenfelet választottunk, valamennyi alakulat, köztük az újonc Sajóbábony, valamint a szlovákiai Rimaszombat egyaránt jó játékerőt képvisel. Szűk egy hónap alatt kell elérnünk az ideális erőállapotot, majd a megfelelő formát, azaz feszített napok és hetek elé nézünk.

Az edzőmeccsek programja

Kapus: Málik Mihály.

Mezőnyjátékosok: Czető Márk, Nyisalovits Donát, Bodnár Dominik, Zimányi Ádám, Illés Richárd, Csirszki Martin, Madarász János, Takács Tamás, Pogonyi Dominik, Katona Bence, Kemény Tamás.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!