BOON - Sport - MVSC

2013.01.11. 22:05

Kijött a csapatok közötti különbség

Békéscsabán játszott pénteken este a miskolci, élvonalbeli női röplabdacsapat.

Békéscsabán játszott pénteken este a miskolci, élvonalbeli női röplabdacsapat.A miskolciak nem a megszokott felállásában kezdtek, amely kicsit megzavarta a hazaiakat. Jelentősen nem tudott ellépni a Békéscsaba a Miskolctól az első szettben (11-9), ez az állapot egészen a második technikai szünetig tartott (16-14). A vendéglátó azonban kezdett belemelegedni a meccsbe, egyre dinamikusabb röplabdát mutattak be, a zöld-fehérek pedig fejben ki-kihagytak. Kemény nyitások érkeztek a békésiektől a miskolci térfélre, és a romló fogadások miatt kiszámíthatóbbá vált az MVSC-sek játéka, akik a nagy teremben az ütéseket sem igazán érezték. A percízzé váló hazai együttes így javuló teljesítménnyel szerzett vezetést.

A második menetben az első technikai időig tudott komolyabb ellenállást kifejteni az MVSC, majd 13-6-tól egy 6-1-es szériával ellépett a Békéscsaba. Halmozottan jelentek meg a nyitásfogadási hibák az Albrechtnél, de Pallag és Szombathelyi ütéseit sem sikerült hárítani. Jeneiék feladóban is jó formát hoztak, szépen irányított volt a hazai csapat, és ezekkel a momentumokkal el is dőlt a játszma kimenetele.

A harmadik felvonásban a felugrással nyitó Pallag és Szombathelyi okozott nehéz pillanatokat a miskolciaknak, akik a kijátszásoknál nem ütöttek határozottan. A bajnoki éremre törő házigazdák mezőnyvédekezése jól működött (12-6, 18-11), és a visszatámadásoknál kihasználták a terem adta előnyöket is. Az MVSC próbálta lelkesen, a körülményekhez mérten odatenni magát, a lányok akartak, ám a fizikai különbség kijött a pályán.

Vasárnap 17 órától az Albrecht-MVSC-MVSI csapata az Újpestet fogadja a Csokonai úti csarnokban.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Békéscsabai RSE – Albrecht-MVSC-MVSI 3:0 (16, 8, 12)

Békéscsaba, 300 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.

Békéscsaba: Pallag, Czina, Soós, Szombathelyi, Leidgeb, Jenei. Csere: Molcsányi (liberó), Szpin, Horváth, Kerepeczki. Edző: Kormos Mihály.

MVSC: Szajkó, Szabó, Csarkó, Sitkey, Rédei, Kovács. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kiss V., Radomszki, Bertók. Edző: Toma Sándor.

Kormos Mihály: – Remek nyitásokkal meg tudtuk fogni a Miskolcot, és ma fizikálisan rákényszerítettük akaratunkat az ellenfélre.

Toma Sándor: – Az első szettben tudtunk igazából méltó ellenfelek lenni. Fizikálisan a sokkal erősebb Csaba most felőrölt bennünket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!